Ez mindenkit érinthet! Fontos betegségre hívják fel a figyelmet





A 2-es típusú cukorbetegség a XXI. század egyik legnagyobb egészségügyi kihívása. November 12-én szombaton konferenciát tartanak a témában.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.11.11.
XI. kerület egészség

Konferenciával készülnek a diabétesz világnapjára

November 14-én tartják a diabétesz világnapját, ám előtte, november 12-én egy konferenciával szeretnék felhívni a figyelmet ennek a betegségnek a fontosságára. A rendezvényt holnap 9.30 és 15.00 között tartják a ELTE Lágymányosi Campusán (Pázmány Péter sétány 1/c). Hazánkban jelenleg közel 1 millió diagnosztizált cukorbeteg él. Nekik és közvetlen környezetüknek mindennapos küzdelmet és odafigyelést jelent állapotuk kontroll alatt tartása.

Hazánkban a korábbi vizsgálatok alapján a 2-es típusú cukorbetegség és annak előállapotai akár a felnőtt lakosság 15%-át is érinthetik Fotó: Vas Népe

Kerekasztal-beszélgetést tartottak a cukorbetegek helyzetéről

A 2-es típusú cukorbetegség a XXI. század egyik legnagyobb egészségügyi kihívása. Hazánkban korábbi vizsgálatok alapján a 2-es típusú cukorbetegség és annak előállapotai akár a felnőtt lakosság 15%-át is érinthetik. Ebből az alkalomból csütörtökön az „Egészségügyi szereplők stratégiaváltása a cukorbetegség és szövődményeinek gondozásában: holisztikus kezelési szemlélettel az életkilátások javításáért” címmel kerekasztal-beszélgetést tartottak a Magyar Tudományos Akadémián, ahol felszólalt egyebek mellett Nyitrai Zsolt, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztosa is.

Ingyenes diabétesz-szűrővizsgálat az Alle-ban

November 11. és 13. között a Diabétesz világnapjához kapcsolódóan az Egy Csepp Figyelem Alapítvány vércukor-, vérnyomás- és véroxigénszint-méréssel várja az érdeklődőket az Allee bevásárlóközpont Október huszonharmadika utcai bejáratánál felállított standjánál.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás