RETRO RÁDIÓ

Más illegális villáját lebontaná, sajátjával viszont már nem iparkodik Tordai Bence

A Párbeszéd nevű politikai formáció társelnöke minden jel szerint kettős mércével viszonyul az illegális építkezésekhez… Amíg más házának lebontásával évekig képes kampányolni, addig a saját törvénytelenül felhúzott otthonával kapcsolatban mélyen hallgat és lapít.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.08.31.
Tordai Bence

A Budapesti Kormányhivatal kedden megállapította, hogy Tordai Bence jogszerűtlenül, szabálytalan építési tevékenységgel húzta fel a 150 millió forintot érő villáját a II. kerületben, és emiatt építésrendészeti eljárást indított. Ennek a folyamatnak – a szabályok értelmében – nem lehet más a vége, minthogy a Párbeszéd társelnökének le kell majd bontani a házát.

Tordai Bence illegálisan épített villája Budapest II. kerületének Széphalom nevű kertvárosi részén

A hónapok óta húzódó, ám most fordulóponthoz érkezett ügy pikantériája, hogy Tordai látványosan kerüli a nyilvánosságot a témával kapcsolatban. Pont úgy viselkedik, mint aki tisztában van azzal, hogy a budai álomotthonát nem szabályszerűen húzták fel: a sajtóval gyakorlatilag egyáltalán nem állt szóba a témában, Facebookon pedig egyetlen bejegyzéssel letudta a dolgot a maga részéről.

A politikus azonban nem volt mindig ennyire visszafogott, ha illegális építkezésekről kellett megnyilatkoznia. A hírhedt Csipak-villa körül feltárt szabálytalanságoknak például ő volt az egyik legnagyobb szószolója, tulajdonképpen éveken keresztül kampányolt a törvénytelenül felhúzott épülettel, sőt, egy kis politikai tőke reményében még a legfelsőbb szintekig is elment, hogy elérje az ingatlan lebontását.

Tordai számtalan alkalommal kampányolt a Csipak-villánál

Tordai 2021 márciusában írásbeli kérdéssel fordult Nagy István agrárminiszterhez „Mikor bontják már le a természetkárosító Csipak-villa garázsát” címmel, áprilisban aztán adatigénylést is beadott az üggyel kapcsolatban. Ezt követően tavaly májusban jelentette be, hogy megkapta az építésügyi hatóságtól a határozatot, ami bontásra ítélte a villát. (Erről személyes sikereként számolt be a közösségi oldalán.)

Ezután Tordai hónapokon át nem volt hajlandó leszállni a témáról, már-már kényszeresen mutatta be újra és újra, hogy a határozat ellenére még nem kezdődött meg a bontás. Idén márciusban pedig Jámbor András politikus társával még feljelentést is tettek hivatali visszaélés miatt, miután Csipak Péter vállalkozó szerint a Kormányhivatal bontási határozata jogellenes, ugyanis azt túl későn, a 10 éves elévülési időn túl hozták meg, ezért bíróságon megtámadták azt.

Mint ismert, Tordai még 2016-ban vett magának egy telket Budapest egyik legdrágább részén, a II. kerület egyik kertvárosi részén. A telken egy régi parasztház állt, amire a szigorú előírások miatt nem tudott új épületet építeni, ugyanis normális körülmények között nem kapta volna meg rá az engedélyt.

Abban bízva, hogy nem derül ki, Tordai titokban, a jogszabályi tiltások ellenére lebontotta a parasztházat, és annak helyén felhúzott egy modern, nagyjából 150 millió összértékű villát.

A parasztház helyére egy 150 milliós luxusvillát épített fel magának

 

Ezeket olvastad már?
Emlékszel még Bélára, mindenki kedvenc magyar sztárkutyájára? Megható összefogás az emlékéért

Emlékszel még Bélára, mindenki kedvenc magyar sztárkutyájára? Megható összefogás az emlékéért

Visszatér a csapadékos idő: még hó is eshet ma

Visszatér a csapadékos idő: még hó is eshet ma

Letartóztatása napjáig hordta a nadrágövet, amellyel megfojtotta a kislányt

Letartóztatása napjáig hordta a nadrágövet, amellyel megfojtotta a kislányt

Az ország legnagyobb karácsonyfájává változott a Megyeri híd – videó

Az ország legnagyobb karácsonyfájává változott a Megyeri híd – videó

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás