Nem szűnik a pörgés! A Balaton mellett folytatódik a fesztiválszezon

A Metropol összeszedte a legfontosabb információkat a kánikulával és a Balaton Sounddal kapcsolatban.Megosztás
Szerző: Metropol
2022.06.29. 04:00
III. kerület IV. kerület XVI. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XXI. kerület ez lesz ma

Megdőlhet a melegrekord a rekkenő hőségben

A csúcshőmérséklet 33–39 fok között alakul majd. Szeghalmon 1994-ben ezen a napon volt a legmelegebb, akkor 37,9 fokot mértek, ez a rekord dőlhet meg ma. Ma igazi forróság várható az országban. Sok lesz a napsütés és erős lesz az UV-sugárzás is, ezért nagyon gyorsan le lehet égni, ha nem figyelünk oda. Napközben a Dunántúlon megnövekedhet a felhőzet, és itt estefelé kevés zápor, zivatar is előfordulhat. A délkeleti szél is megélénkülhet néhol, ám ez nem hoz igazi enyhülést a rekkenő hőségben. Mára Vas és Zala megye kivételével mindenhova másodfokú hőségriasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A hőség a háziállatokat is megviseli, viszont ha néhány dologra odafigyelünk, akkor a nagy meleget ők is át tudják vészelni Fotó: MTI/Mohai Balázs

Így segítsünk az állatoknak a nagy melegben

 • Sétáltassuk kora reggelre és késő délután a házi állatunkat.
 • Biztosítsunk az állat számára mindig hűvös helyet.
 • Gondoskodjunk friss ivóvízről egész nap az állatnak.
 • Ne hagyjuk egyedül autóban (még nyitott ablaknál se) házi kedvencünket a kánikulában.
 • Így segítenek a budapesti kerületek a kánikulában

  Párakapukat állítanak:

 • a III. kerületben,
 • a XVIII. kerületben,
 • a XIX. kerületben,
 • a XXI. kerületben.
 • Közintézményekben hűsölhetünk:

 • a III. kerületben,
 • a XVI. kerületben,
 • a XXI. kerületben.
 • Folytatódik a fesztiválszezon!

  Két év szünet után június 29. és július 2. között újra megrendezik Európa legmenőbb vízparti fesztiválját, a Balaton Soundot Zamárdiban. Az esemény fellép többek között Martin Garrix, a Lost Frequencies és Robin Schulz is. Természetesen a bulizók találkozhatnak magyar előadókkal is, például Majkával és Curtissel, a Wellhelloval és a Halott Pénzzel is.

  Zamárdiban, a Balaton-parton folytatódik a buliszezon. Két év kihagyás után tartják meg újra a Balaton Soundot Fotó: Somogyi Hírlap/Németh Levente

  Vonattal és busszal a fesztiválra

  A Balaton Soundra a MÁV és a Volán is különleges akcióval készül a fiatalok számára. Ugyanis június 30-ig kedvezményesen lehet megvásárolni a Balaton Sound TravelPass hetijegyet, amely július 3-ig érvényes a Balaton mindkét partján minden vonatra, illetve a balatoni települések között járó Volánbusz-járatokra.

  Budapesten is lesz hol bulizni

  Június 29. és -július 1-je között rendezik a Fröccsfesztivált az Eiffel téren, a Zsiráfban. A látogatók találkozhatnak kiállítókkal is, de megismerkedhetnek fröccskeverési technikákkal és street food ételeket kóstolhatunk. A zenéről akusztikus koncertek és DJ-k gondoskodnak hajnalig.

  Gyérítik a szúnyogokat a IV. kerületben

  Ma napnyugta után pusztítják a vérszívókat Újpesten. A pótnapok 2022. június 30., július 1., ugyanebben az időben lesznek. A szabadban tárolt élelmiszereket, ruhákat vagy játékokat érdemes letakarni vagy összegyűjteni és fedett helyre bevinni.

  Ma zárul az 5. Európa Filmhét

  Ma van az utolsó napja az idei 5. Európa Filmhétnek az Art+ Cinemában. Az európai filmművészet elmúlt időszakának legkiemelkedőbb alkotásait bemutató filmhetet a norvég filmgyártás legújabb sikerei zárják.

  15 éves az első iPhone okostelefon

  2007-ben ezen a napon került forgalomba a legelső iPhone telefon. Az okoseszközt először Steve Jobs 2007. január 9-én mutatta be a Macworld konferenciáján. Csak az első iPhone-ból hozzávetőlegesen 6,1 millió darabot értékesítettek. A legfrissebb változata az iPhone 13, amely 2021. szeptember 14-én került piacra.

  Fotó: AFP

  A design világnapja

  Az Ipari Formatervezési Társaságok Nemzetközi Szövetsége (Icsid) megalakulásának 50. évfordulóján, 2007. június 29-én hirdette meg a design világnapját. Azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a formatervezésre és annak szerepére a mindennapokban.

  A Dunát ünnepeljük

  A Duna Védelmi Nemzetközi Bizottság kezdeményezésére a Duna Védelmi Egyezmény aláírásának tizedik évfordulója alkalmából, tizenhárom Duna menti ország 2004. június 29-én rendezte meg az első nemzetközi Duna-napot. Az ünnep célja, hogy felhívja a figyelmet a tíz nemzet által naponta használt és gyakran kihasznált folyóra.

  Ezeket olvastad már?
  Kozma atya elárulta, mi pünkösd nagy titka

  Kozma atya elárulta, mi pünkösd nagy titka

  Elkészült és megdöbbentő részleteket rejt a Deák téri késelés jegyzőkönyve

  Elkészült és megdöbbentő részleteket rejt a Deák téri késelés jegyzőkönyve

  Járni sem tud már, vérre van szüksége a 14 éves élsportoló Boginak

  Járni sem tud már, vérre van szüksége a 14 éves élsportoló Boginak

  Így döntött a család: Suhajda Szilárd teste az Everesten marad

  Így döntött a család: Suhajda Szilárd teste az Everesten marad

  Top hírek

  Ezek is érdekelhetik  Hírlevél feliratkozás