RETRO RÁDIÓ

Egymásnak estek a kispestiek, miután egy férfi rosszul lett és meghalt az utcán





Hétfő délelőtt Kispesten, az 50-es villamos egyik megállójához hívták a mentőszolgálatot, ugyanis egy idősebb férfi összeesett, majd meghalt.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.02.22.
XIX. kerület gyász

Szomorú hír érkezett Budapest XIX. kerületéből hétfőn délelőtt. Egy idősebb bácsi összeesett az 50-es villamos Lehel utcai megállójában, és a kiérkező mentősök már nem tudták sajnos megmenteni az életét. A tragédia kapcsán azonban viták és pletykák alakultak ki a kerület Facebook-csoportjaiban. Az esetről ráadásul ellentmondásos történetek keringenek. Így számoltak be róla Kispest egyik közösségi csoportjában:

Az 50-es villamos vonalán történt a tragédia Fotó: Metropol/Máté Krisztián

„Ma délelőtt voltam a piacon, és hazafelé, úgy fél tíz előtt jöttem haza az oroszlán vendéglő előtt és láttam, hogy egy bácsi fekszik a füvön. Az 50-es villamos Lehel utcai megállójánál egy hölgy és egy fiatal ember tartotta a bácsi lábát. Kérdeztem tőlük, hogy mi történt, azt mondták, hogy idehúzta a járdáról a fűre egy fiatalember a férfit, mert a megállóban összeesett.

Kérdeztem, szóltak-e a mentőknek, mondták, hogy aki idehúzta, az szólt. Végül egyedül maradtam, és rengetegen elmentek szó nélkül a bácsi és mellettem” – írta bejegyzésében egy szemtanú, aki végig a bácsi mellett volt, amíg kiértek a mentők. A bejegyzésének következő mondatával indította el a kommentháborút:

„A szemben lévő üzletből is kint voltak, de csak nézték. Sokalltam az időt, és szóltam a 112-nek és kértem mentőt. Közben meg néztem a bácsit, hogy van-e pulzusa, de nem észleltem. A mentősök hamar kiértek és elkezdték a bácsit újraéleszteni, én ilyet közvetlen nem láttam még, hogy így küzdenek a bácsi életéért. Minden elismerésem a mentősöknek, de sajnos nem tudták megmenteni több mint félórás küzdelem után sem, a bácsi feladta. Ebben a történetben nagyon elszomorító, hogy a földön eszméletlen bácsi mellett rengetegen elmentek és karba tett kézzel nézték. Még egyszer köszönöm a kiérkező mentősöknek a küzdelmet” – zárta sorait a megrázó történetről a hölgy.

A mentősök mindent megtettek a férfi megmentéséért /Képünk csak illusztráció /Fotó: Metropol

Miután elkezdett terjedni a történet, sokan részvétüket nyilvánították, vagy éppen a halál okait kezdték el találgatni, míg mások egyből a beszámoló szerint távol maradó bolti dolgozókat kezdték el szidni. Erre meg is érkezett a személyes válasza egy nőnek, aki szintén szemtanú volt, és abban az üzletben is dolgozik, amelyet említettek.

A szemben levő üzletből nem csak néztünk...! Azért ne rágalmazz, ha nem tudod pontosan a történteket, én 2x kérdeztem, hogy hívtak-e mentőt (mivel 40 perc után nem voltak sehol a gyors mentősök, de tény, mikor kiértek, próbáltak mindent megtenni), 4-en mondták, hogy igen… végül egy úriember hívta, aki meg is várta vele (aki beszélt a rendőrökkel is), illetve én közöltem, milyen szám alatt található az úr… szóval mindenki úgy próbált segíteni, ahogy tudott! A mentősök 50 perc alatt értek ki, én voltam a szemben lévő üzletben, 9:10–12:25-ig voltak ott, az utolsó 40 percben lett letakarva a bácsi. Gratulálok neked! …talán láttam, igen, hogy ott voltál, de miért nem élesztetted újra? Nem csak a pulzusát kellett volna nézegetni, mikor érezted, hogy nincs… szóval nem is értem, te miért nem álltál neki az újraélesztésnek?” – írta nyilvános válaszüzenetében a helyszínen dolgozó hölgy.

Elszomorító, hogy egy ember halálának körülményei egymás ellen hangolta a segíteni próbálókat. A halál okáról egyelőre csak annyit árultak el a környéken élők, hogy hirtelen szívmegállás okozta, azt nem tudni, hogy mi volt az előzménye a tragédiának.





Ezeket olvastad már?
Két halott Ferihegynél: Hét nepáli menekült el a rommá tört autóból

Két halott Ferihegynél: Hét nepáli menekült el a rommá tört autóból

Rettegnek a lakók Újbudán – lassan mindennap kioltanak egy életet

Rettegnek a lakók Újbudán – lassan mindennap kioltanak egy életet

Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól

Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól

Álmai tortáját rendelte meg egy nő: durván félreértették – Videó

Álmai tortáját rendelte meg egy nő: durván félreértették – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás