RETRO RÁDIÓ

Horror: a vecsési sorozatgyilkos házában él a boldog kis család





Még spirituális szakembert is hívtak Soós Lajos, az egykori többszörös gyilkos vecsési házához, hogy vizsgálja meg: kísértetjárta-e a hely, mivel áldozatai közül volt, akit ott ásott el. Az ingatlanban jelenleg egy háromgyermekes család él.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.01.28.
hátborzongató

Soós Lajos 1963–1979 között 4 emberrel is különös kegyetlenséggel végzett: áldozatai között volt rend­őr, pénzügyőr, özvegyasszony, sőt egy boldog apa is, ki éppen harmadik gyermekének születését ünnepelte. A sors fintora, hogy a gyilkos 1980-as kivégzése után hátrahagyott vecsési házában ma egy ugyancsak háromgyermekes család él – ahol a boldog apuka és persze anyuka nemrég adott életet harmadik gyermeküknek – írja a Bors.

Fotó: Bors

Tavaly érkezett a család

A Bors munkatársai nemrég felkeresték az egykori, rettegett bűnöző házát. A szomszédasszony készségesen nyilatkozott a telkük mellett álló ingatlanról: elmondta, hogy a háznak jelenleg friss tulajdonosai vannak, akik tavaly tavasszal vásárolták meg új otthonukat. Az épületet a korábbi lakó újította fel, majd miután eladta az újaknak, Ócsára költözött. – Itt a Soós óta már 3-4 család is lakott, most ők a legújabbak – mesélte Julika.

Nagyon félt a kegyetlen baráttól

Márta néninek hívták Soós Lajos édesanyját, ő is ebben a házban lakott, de egész életében félt fia egykori tettestársától, Németh Istvántól (szerk.: vele együtt tervelték ki és hajtották végre a rendőrgyilkosságot). Elfogásakor a férfi még csak 19 éves volt, így ifjúkora miatt megúszta a kötelet – folytatta Julika, hozzátéve, hogy Soós édesanyja ezért adott túl a házon, elköltözött.

Jóban voltunk az öreglánnyal, de azóta már nem tudok róla semmit – szabadkozott Julika a Borsnak.

Soós anyja után egy pesti család vásárolta meg az ingatlant, a férj azonban hamarosan rákos megbetegedésben elhunyt. Az özvegy feleség elköltözött, lánya azonban továbbra is itt élt, majd ő is itthagyta a házat és Üllőn talált új otthonra. Habár Soós Lajos házának udvarán ásta el az általa lefejezett pénz­ügyőrt, a településen élő Julika elmondása szerint senki sem tartott igazán az épület múltjától. Ők is csak a gyilkos lefülelése után költöztek a szomszédba.

A disznóólban temette el

Volt egy disznóól a telek végében. Én úgy tudom, hogy Soós az alatt ásta el a pénzügyőr holttestét – mindezt az új tulaj, a 31 éves Szandra mesélte, aki férjével együtt lebontatta a régi tákolmányt. Ő az a fiatalasszony, aki nemrégiben harmadik lánygyermekét szülte meg a hírhedt házba.

Meglehetősen spirituális beállítottságú vagyok, ezért természetesen szakemberrel is felmérettem az ingatlant – jelentette ki a határozott hölgy a Borsnak. Szandra az útmutatások szerint papírra vetette új otthonuk alaprajzát, melyet tanulmányozva a szakértő hamar meg is nyugtatta őt: itt nincsenek szellemek, vagyis az új lakóknak szerencséje volt a vásárlással.

Férjével egyébként a normál piaci árat fizették a baljós múltú házért.

Véres életút az akasztásig

  • Soós Lajos Tiszaörsön született, 5 általánost végzett.
  • 1963 júliusa. A Dunába lökte úszni nem tudó ismerősét.
  • 1968 májusa. Egy pénzügyőrrel végzett Vecsésen.
  • 1972-ben egy özvegyasszonyt ölt meg és rabolt ki.
  • 1979 júniusa. Vecsésen ölt meg pénzéért egy férfit.
  • 1979 júliusa. Két társával kioltotta Gyulai Károly főtörzsőrmester életét.
  • A 37 éves Soós Lajost és társát halálra ítélték és 1980. október 1-jén felakasztották.
  • A harmadik tettes, Németh István 2000-ben feltételesen szabadult, majd később ismét börtönbe került. Tőle tartott Soós édesanyja.




  • Ezeket olvastad már?
    „Nem hiszem el, hogy ez újra megtörténik” – kifakadt a lány, apja után a bátyját is halálra gázolták

    „Nem hiszem el, hogy ez újra megtörténik” – kifakadt a lány, apja után a bátyját is halálra gázolták

    Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

    Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

    Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

    Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

    Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

    Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás