RETRO RÁDIÓ

Rács mögött Budapest réme, aki alvó hajléktalanokra támadt – Videó!





Több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt javasol vádemelést a rendőrség az ellen a 40 éves férfi ellen, aki a gyanú szerint alvó hajléktalanokra támadt: egy nő belehalt a sérülésébe, egy férfi pedig életveszélyesen megsérült – mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztályvezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.01.20.
IV. kerület XIII. kerület emberölés

Gál Sándor ismertette: a gyanúsított 2020. január 14-én a XIII. kerületi Népfürdő utca gyalogos átjárójában a hajnali órákban bántalmazott egy nőt, akinek beszakadt a halántéka, és agyroncsolódásban pár perc alatt életét veszthette. Az áldozatra egy munkába igyekvő francia állampolgár figyelt fel, aki – miután ebédidőben is látta a mozdulatlan testet – a munkából hazafelé tartva felemelte a takaróját.

Látva a fején megsérült élettelen nőt, értesítette a rendőrséget és a mentőket

Alvó hajléktalanokra támadó férfit ellen javasol vádemelést a BRFK (Forrás: police.hu)

A nő akkor már 16–24 órája nem élt, a rendőrök a térfigyelő kamerák segítségével megállapították, hogy mindössze egy férfi haladt át a gyalogos átjáróban a bűncselekmény feltételezett időszakában, ő azonban a mintegy 5 másodperc alatt megtehető távot mintegy 2 perc alatt tehette meg.

Az áldozatról, egy 34 éves nőről az alezredes azt mondta: vidéken lakása volt, azonban 2016 óta önként vállalva volt hajléktalan. Sérülése olyan súlyos volt, hogy azonnali orvosi segítség sem menthette volna meg az életét. Hozzátette: a helyszínen lefoglaltak egy bazaltkövet, de szakértő nem tudta megállapítani egyértelműen, hogy ezzel a kővel végeztek vele, vagy megtaposták a fejét.

A másik eset 2019 szeptember 8-án, az esti órákban történt a XIV. kerületben, a Róbert Károly körúti felüljáró alatti területen, ahol a gyanúsított négyszer megszúrt egy férfit, aki életveszélyes sérülést szenvedett. Az áldozat elmondta: nem ismerte támadóját, de előző nap látta őt, még cigarettát is kért tőle. Arra ébredt fel, hogy az előző nap látott férfi felette áll és kést szúr belé; ezután a közeli benzinkútra szaladt segítséget kérni.

A támadó azonosításában a kamerafelvételek alapján az újpesti rendőrök segítették a nyomozókat, akik a IV. kerület erdős részén élő, ugyancsak hajléktalan D. Lajost ismerték fel a videókon. A 40 éves férfi büntetett előéletű, ellene lopás és rablás miatt is folyt eljárás Budapesten és Bécsben is. Alkalmi otthonából lefoglaltak egy nadrágot, aminek a lábszárából kivágtak egy részt, a rendőrség gyanúja szerint azért, hogy vérnyomokat ne tudjanak rögzíteni róla.

Gál Sándor elmondta: D. Lajos nem tett érdemi vallomást, ám a bűncselekmények elkövetését tagadta

A rendőrség antropológus szakértő segítségével „végigsétáltatta” a gyanúsítottat a bűncselekmények helyszínén, a szakértő szerint az antropológiai jegyei, az arcformája és a mozgása a gyanúsítottnak nagy hasonlóságot mutat a bűncselekmények idején rögzített felvételeken látható férfiéval - közölte az alezredes.

Arról is beszámolt, hogy D. Lajost poligráfos vizsgálatnak is alávetették, amelyen – amikor tagadta a bűncselekmények elkövetését – a készülék megtévesztendőnek értékelte a nemleges válaszát. A férfi motivációja nem ismert - mondta.

A férfi jelenleg is előzetes letartóztatásban van, az ügy iratait a rendőrség csütörtökön megküldi az ügyészségnek.





Ezeket olvastad már?
Halott férfit tolt be a bankba egy nő: felháborító, mire készült – Videó

Halott férfit tolt be a bankba egy nő: felháborító, mire készült – Videó

Hűha: népszerű fürdőhelyen estek egymásnak a szerelmesek

Hűha: népszerű fürdőhelyen estek egymásnak a szerelmesek

Újabb botrány a HÉV-en: úgy megijedt Anna, hogy a következő megállónál lemenekült a szerelvényről

Újabb botrány a HÉV-en: úgy megijedt Anna, hogy a következő megállónál lemenekült a szerelvényről

Na, még csak ez hiányzott: ők szenvednek majd leginkább az időjárástól a következő napokban

Na, még csak ez hiányzott: ők szenvednek majd leginkább az időjárástól a következő napokban

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás