RETRO RÁDIÓ

Ha van POS terminál, akkor van vásárló is





Az elmúlt időszakban a járványhelyzet mellett a jogszabályi előírások is erősen támogatták az érintésmentes fizetés terjedését. Ma már a kis- és középvállalatok számára is létfontosságú az elektronikus fizetési lehetőség biztosítása – a legkézenfekvőbb megoldást a fogyasztók által preferált POS terminálok jelenthetik.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.12.13.
kártyás fizetés

A kártyás fizetés a pandémiás időszak egyik legnagyobb nyertese volt – ezt a tendenciát erősítette tovább a januárban életbe lépett törvénymódosítás, amelynek értelmében az online pénztárgépet használó kereskedőknek szükséges valamilyen elektronikus fizetési megoldást biztosítaniuk vevőik számára.

Mivel a vásárlók elsősorban a kártyás fizetést (vagy annak okostelefonra telepíthető változatát) részesítik előnyben, egyre több hazai kisvállalkozás üzemelt be POS terminált. AZ MNB adatai alapján 2019 júniusához képest 2021 hasonló időszakában 32%-kal több kereskedő rendelkezett terminállal –csak az elmúlt fél évben több mint 25 ezerrel nőtt a kihelyezett eszközök száma.

A terminálon végzett tranzakciók száma ebben a periódusban 23%-al növekedett, higiénikus és kényelmi szempontok nyomán, mindezekkel egy időben az érintésmentes technológia népszerűsége is megugrott. A közeledő Black Friday és az ünnepi időszak vásárlásai várhatóan tovább erősítik ezt az emelkedő trendet.

Az előbbi tendenciákból világosan kirajzolódik, hogy a versenyképesség szempontjából meghatározó lehet a kkv-k számára a POS terminál beüzemelése, ugyanis a bankkártyás fizetési lehetőség ma már nem előny, sokkal inkább alapvető elvárás a fogyasztók részéről.

„Tapasztalataim alapján, azok a vállalkozások, amelyek nem követik a digitális trendeket, és nem alkalmazkodnak a folyamatosan változó vásárlói szokásokhoz, már most jelentős versenyhátrányba kerültek azokhoz vállalkozásokhoz képest, amelyek odafigyelnek a piac visszajelzéseire. A pandémia jelentősen felgyorsította ezeket a folyamatokat, így ma már minimum elvárás a vásárlók részéről az érintésmentes fizetés lehetősége. Mi a Budapest Banknál azon dolgozunk, hogy minden olyan eszközt az ügyfeleink kezébe adjunk, amelyek segítségével a vállalkozások meg tudnak felelni a piaci trendeknek, sőt, diktálni tudják azokat! Az a digitális szolgáltatás csomag (Internetbank, Mobilapp, POS, Budapest Pénzügyi Asszisztens), amit kínálunk az ügyfeleink számára, lehetővé teszi, hogy gyorsan és rugalmasan kezeljék pénzügyeiket. Ebben az évben többször előfordult, hogy az ügyfeleim meglepődve meséltek arról, hogy amióta váltottak a Budapest Bank továbbfejlesztett számlázóprogramjára, a BUPA-ra, és összekötötték azt a netbankkal, mennyi időt és költséget takarítottak meg. Kaptam olyan kereskedői visszajelzést is, hogy a POS terminál bekötése óta, 30-40%-kal nőtt a forgalmuk, és új ügyfeleket is tudtak szerezni. Az ilyen és ehhez hasonló apróságnak tűnő lépések teszik lehetővé azt, hogy sok esetben adminisztratív munkával foglalkozó kollégákat tudnak bevételtermelő tevékenységre ösztönözni, ami tovább növeli cégük versenyképességét”– mondta Máté Péter, a Budapest Bank gazdagréti fiókjának vezetője.

A megváltozott kisvállalkozói igényekre a bankok is reagáltak, a Budapest Bank például felgyorsította a POS terminálok forgalmazását, és több felhasználóbarát fejlesztéssel is előállt. A kisvállalkozói számlával rendelkező ügyfeleik a kereskedői online portálon könnyen lekérdezhetik a bankkártyás tranzakciók forgalmát, amelyekből különböző elemzések, idősoros bontások és kimutatások is elkészíthetők.

2021 januárjától fogva szinte minden számláról kötelező adatot küldeni a NAV-hoz: ezen előírás teljesítését támogatva a Budapest Bank leányvállalata, a Budapest Eszközfinanszírozó továbbfejlesztette saját számlázóprogramját, a Budapest Pénzügyi Asszisztenst (BUPA) is. Az alkalmazás egy online számlázó program és az internetbank alapvető funkcióit egyesíti, ugyanis nemcsak számlák kiállításra és küldésre alkalmas, hanem – a banki háttérnek köszönhetően, netbankkal való összekötést követően – a Budapest Bankos bankszámlák, valamint a hozzájuk tartozó pénzmozgások egy helyen történő kezelésére is. A számlákat a program automatikusan elküldi az adóhatóságnak és a könyvelőnek, időt és költségeket megtakarítva a vállalkozók számára. (X)





Ezeket olvastad már?
Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás