RETRO RÁDIÓ

3D-ben végig nézhető katasztrófák, és fenntartható változások! Elkezdődött a Planet Expó Budapesten - Fotók!

Fenntarthatósággal és zöld innovációkkal foglalkozó nemzetközi kiállítás várja az érdeklődőket a Hungexpón, ahol egyúttal fontos kérdésekben is tájékozódhatnak a látogatók.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.11.30.
fenntarthatóság

A helyszínen 180 standot állítottak fel, a minél szélesebb körű bemutatóhoz. A programok segítségével pedig megtudhatjuk, hogy a klímaváltozás hatásai miatt, mit tehetünk mi magunk is azért, hogy élhető bolygót hagyjunk utódainknak.

Az egyik pavilon középső „csúcsdísze” ez a hatalmas Föld bolygó mása Fotó: Metropol/NZ

Az esemény egy Világtalálkozónak is helyet ad, Fenntarthatóság Univerzuma néven. A tanácskozó állam- és kormányfők, nemzetközileg elismert szakértők, valamint az üzleti világ képviselői azt vitatják meg, hogy milyen gyakorlati megoldásokat lehet adni a kihívásokra. A visegrádi országok és a külügyminisztérium közös szervezésében megvalósuló rendezvény december 5-ig várja az érdeklődőket.

A szervezők a fiatalokról sem feledkeztek meg, ők ugyanis több, környezetkímélő eletromos járművet próbálhatnak ki, amíg az idősebbek megismerkedhetnek a robot-technológiával, vagy éppen 360 fokban 3D-ben megtekintik a jövőben várható katasztrófákat például Londonban, vagy éppen Debrecennél. Ezen kívül a műanyag szemetek újrahasznosításához, és a vízhasználat tudatos csökkentéséhez is kaphatnak tippet a látogatók.

VR-szemüvegekben követhetik végig 3D-ben, hogy milyen ha elönti a víz Londont, vagy ha éppen el sivatagosodik Debrecen környéke Fotó: Metropol/NZ

Áder János köztársasági elnök bejárta a Planet Expó kiállítási területét kedden, a standoknál a fenntarthatóságot szolgáló, környezeti innovatív rendszerekről, megoldásokról informálódott, hasonlóképpen tett az agrártárca vezetője, Nagy István is.

A jó válaszhoz tekerje a csap fejét a megfelelő irányba Fotó: Metropol/NZ

Az agrártárca és a magyar kormány az elmúlt tíz évben jelentős lépéseket tett a fenntarthatósági célok megvalósítása érdekében. A világjárvány azonban ezeknek a lépéseknek a felgyorsítására ösztönöz mindenkit, a probléma közös, így a megoldásokon is közösen kell dolgozni„ - fejtette ki Nagy István.

„A Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és rendezvénysorozat kiemelt szerepet játszik ebben a folyamatban, a beszélgetésekből, szakmai vitákból új tervek, elképzelések, vagyis egy biztonságosabb jövő születik” - összegezte a tárcavezető.

Rengeteg érdekes, vagy éppen brutális adatot tudhatnak meg az emberek, hogyha felnyitják a halkonzervek mögött rejlő titkokat Fotó: Metropol/NZ

 

Ezeket olvastad már?
Kiirtotta a családját egy férfi, majd magával is végzett - szívszorító részletek

Kiirtotta a családját egy férfi, majd magával is végzett - szívszorító részletek

„Szerető, gyengéd és gondoskodó volt” – 3 éves fiú hunyt el a horror traktorbalesetben

„Szerető, gyengéd és gondoskodó volt” – 3 éves fiú hunyt el a horror traktorbalesetben

Fehér ruhás hölgy kísért a kastélyban, többen is látni vélték

Fehér ruhás hölgy kísért a kastélyban, többen is látni vélték

Megint elvitték az ötös lottó főnyereményét, 200 millió volt a tét

Megint elvitték az ötös lottó főnyereményét, 200 millió volt a tét

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás