Rasszista lenne a Gyűrűk ura?





Jövő szeptemberben mutatják be a Gyűrűk ura-sorozat első epizódját. Augusztus végén befejezték a forgatást, de a készítőknek nem csak az utómunkákkal, hanem a rasszizmus vádjával is foglalkozniuk kell.



Megosztás
Szerző: metropol
Létrehozva: 2021.11.14.
baj van a gyűrűvel

A sorozat nem annyira a regény, sokkal inkább a legendás filmtrilógia alapján készül, egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy évezredekkel A Gyűrűk Ura és a Hobbit cselekménye előtt játszódik majd.

 

Peter Jackson filmjei hatalmas sikernek örvendenek, de a rendezőt rasszizmussal vádolták meg, amiért trilógiájában egyetlen színes bőrű színész sem kapott szerepet. A témával kapcsolatban Bessie Devlin írt esszét egy filmes magazinba, ahol azt is kifejti, hogy a történetben igenis vannak kulturális sztereotípiák, ilyenek például a turbánt viselő Harad népe, vagy a sötét bőrű Uruk Haiok, akik rasztafrizurát viselnek.

 

Azt most még nem tudni, hogy a sorozat készítői odafigyelnek-e ilyesmire is, de az biztosra mondható, hogy nemcsak a rajongók, de az emberjogi szervezetek is árgus szemmel figyelik majd a produkciót.

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás