Legalább huszonöt ember meghalt, mert méreg volt az alkoholban

Legalább huszonöt ember meghalt, miután mérgező alkoholt fogyasztott India északi részén - közölte vasárnap a rendőrség.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.05.31.
pancsolás

A rendőrség tíz embert vett őrizetbe, aki Uttar Pradesben, India legnépesebb államában alkoholt árusított.

Eddig huszonöt ember halt meg, és többeket kellett kórházba szállítani, őket jelenleg is ápolják. Tíz embert őrizetbe vettek” - közölte az AFP francia hírügynökséggel Adzsab Szingh rendőrségi szóvivő.

Helyi médiajelentések szerint az alkoholt csütörtökön vásároltak egy két fivér által működtetett üzletben.

Az Uttar Pradesben a koronavírus-járvány miatti karanténintézkedések keretében bezárták az alkoholt árusító boltokat. A járványnak április 1. óta mintegy 160 ezer halottja van a szubkontinensen.

A fertőzöttek számának csökkenésével Uttar Pradesben május 11-től csökkentett nyitvatartási időben ismét engedélyezték az alkohol árusítását.

Az Uttar Prades-i haláleseteket okozó alkohol eredetét még nem tisztázták, de Indiában évente százak halnak meg feketén főzött, olcsó szesztől.

Az országban évente fogyasztott mintegy 5 milliárd liter alkohol mintegy 40 százalékát feketén állítják elő az indiai Szeszesitalok és Borok Nemzetközi Társasága szerint.

Az alkoholhoz gyakran adnak fagyállóként használt metilalkoholt, amely vakságot, májkárosodást és halált is okozhat.

Tavaly 98 ember halt meg Pandzsáb államban, 2019-ben pedig mintegy 150-en az északkelet-indiai Asszámban csempészett alkoholtól.

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás