A házban voltak a gyerekek a gyilkosság idején





Borzalmas tragédia: egy rejtélyes gyilkosságot követően mindkét szülőjét elvesztette két magyar kislány Floridában. Most az egész magyar közösség összefogott, hogy segítse a világban egyedül maradt gyerekeket.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.22.
gyilkosság Florida

Sokkoló látványra érkeztek meg a rendőrök a floridai Altamonte Springsben álló takaros családi házhoz március 17-én. A házban ugyanis az ott élő magyar pár, a híres mesterfodrász P. Ildikó és férje, Zoltán holttestére bukkantak: az elsődleges információk szerint Zoltánt lelőtték, míg Ildikó öngyilkos lett, sokan kiterjesztett öngyilkosságról suttognak. Hat- és tizenhat éves kislányaik, bár úgy tudni, a házban voltak, de életben maradtak, most viszont teljesen árván állnak a nagyvilágban. A gyerekekért az egész magyar közösség összefogott -írja a Bors.

Tehetős család

A magyar származású P. Ildikó és férje, Zoltán ismertek voltak nemcsak a környéken, de a magyar közösségben is. A család és két szép kislányuk a társasági élet középpontjainak számítottak, minden, magyaroknak szóló rendezvényen részt vettek.

– Zoltán jól menő pénzügyi guru volt, saját céget vezetett, míg Ildi fodrász, később pedig mesterfodrász lett, és szépségszalonja volt, szintén elismertnek számított a szakmában – mesélte a Borsnak egy ismerős. – Ildi nagyon kedves, mindig mosolygó nő, rajongásig imádták a férjével a lányokat, és szépen éltek. Amikor megtudtuk, mi történt, sokkot kaptunk. Képtelenek vagyunk elhinni, hogy Ildi ilyet tegyen. Addig nem is gondolunk ilyesmit, míg a nyomozás le nem zárult. Úgy tudjuk, hogy bár a gyerekek ott voltak, de szerencsére nem látták ezt a borzalmat. Most az a lényeg, hogy a lányoknak segítsünk, Amerikában ugyanis egyáltalán nem élnek rokonok.

Feltételezések szerint Ildikó előbb a férjével végzett, majd öngyilkos lett

Pénzt gyűjtenek

Az amerikai magyar közösség ezért egy emberként próbál segíteni az árván maradt kislányoknak.

– A családnak nincsenek rokonaik Amerikában, de a jelenlegi pandémiás helyzetben hosszadalmasabban, de hatóságokkal szorosan együttműködve a nagymama Magyarországról hamarosan megérkezik a gyermekekhez. A lányok ideiglenesen egy amerikai baráti családhoz kerültek, biztonságos környezetben vannak – közölte az amerikai-magyar közösség, akik azonnal gyűjtést kezdtek, hogy a tragédia sújtotta gyerekeknek legalább anyagi biztonságot teremthes­senek.

– A család a magyar közösségben ismert volt, több közvetlen barát és közép-floridai magyar szervezet is azonnal összefogott annak érdekében, hogy a gyermekek érzelmi komfortját biztosítsák, valamint azonnal elindítsák a gyűjtést a kiskorúak biztosabb jövőjének érdekében. Elképesztő összefogás mutatkozott mind az amerikai, mind pedig az amerikai magyarok körében, az egész Egyesült Államokban: 48 óra leforgása alatt mintegy 30 ezer dollár (9 millió forint) érkezett a részükre – mondták.

A gyerekek a tragédia helyszínén tartózkodtak, de szerencsére nem látták a borzalmakat

Sztárügyvéd is segít

Sokan a pénz mellett ételcsomagokkal, ruhákkal segítik a gyerekeket, mások utazást ajánlottak fel a lányoknak, míg többen azonnal jelezték: akár örökbe is fogadnák őket. Emellett egy magyar ügyvéd, Rónai Péter is azonnal a segítségükre sietett. Az amerikai-magyar sztárjogász rögtön a lányok mellé állt, és jelezte: képviseli őket.

– Jövő héten találkozok a kislányokkal, az irodánk segít nekik, képviseli őket bármiben. Nem kérünk érte pénzt. Ezért én és a partnerem, mindketten elrepülünk jövőhéten, hogy segítsük a családot minden erőnkkel, mintha csak a saját családom lenne – közölte Rónai.





Ezeket olvastad már?
Megtaláltuk az újpalotai víztoronyház legrégibb lakóit - meséltek Budapest legmagasabb, fura lakóházáról

Megtaláltuk az újpalotai víztoronyház legrégibb lakóit - meséltek Budapest legmagasabb, fura lakóházáról

Napok kérdése és újra itt a káprázatos strandidő

Napok kérdése és újra itt a káprázatos strandidő

Itt a mérleg Karácsony Gergely ígéreteiről: nem tud mivel kampányolni, mert öt évig nem csinált semmit – a csődön kívül...

Itt a mérleg Karácsony Gergely ígéreteiről: nem tud mivel kampányolni, mert öt évig nem csinált semmit – a csődön kívül...

Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás