A világ végéről is segítenek a magyarok a budapesti anyaotthonnak





Csodás összefogás: a vírus miatt bezárt Gléda Vendéglő új-zélandi támogatással főz a III. kerületi rászorulóknak.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.02.19.
III. kerület adomány

Újra munkába álltak a Gléda Vendéglő szakácsai, Deli János és Kerekes Sándor vendéglője ugyan bezárt a koronavírus miatt, de a földteke déli részéről érkezett segítségnek hála újra dolgoznak, de nem magukért...

Az Anzil Hungarian Restaurant négy éve működik Új-Zéland gyönyörű partvidékén: László András tulajdonos pedig mindenképpen segíteni akart a lehetetlen helyzetbe került magyar barátainak. Ők viszont adományok helyett dolgozni szeretnének: így született meg a magyar anyákat segítő együttműködés.

Távoli segítség

Jótékonyságból jótékonyság

Az Anzil hetente egyszer jótékonysági vacsorákat tart Új-Zélandon, a bevételből pedig Óbudán, a Glédában főznek heti rendszerességgel 80-100 adag ételt az anyaotthon számára.

A világ másik végén az első jótékonysági, természetesen magyar témájú vacsora éppen Valentin-napra esett és kirobbanó sikert aratott. Ennek köszönhetően három nappal később már újra sürgés-forgás és jó illatok töltötték be a Gléda Vendéglő konyháját: ebédidőben pedig Deli János és Kerekes Sándor saját maguk szállították ki a menüt az anyaotthon lakóinak.

Úton a finom falatok

„Ez egy igazi sikertörténet ezekben az időkben: Ahogy meghallottuk László András barátunk ajánlatát, azonnal tudtuk, hogy mi nem eltenni szeretnénk a pénzt, hanem meg akarunk dolgozni érte. Mivel óbudai családi vendéglőként határozzuk meg az éttermünket, egyértelmű volt, hogy egy helyi intézmény szeretnénk támogatni ezzel. Óbuda-Békásmegyer önkormányzata pedig egy napon belül segített megtalálni az erre leginkább rászoruló intézményt. Az anyaotthonban a kisgyermekeikkel, egyedül menekülni kényszerülő édesanyák kapnak szállást és segítséget egy átmeneti időre – élelmiszert viszont nem tudnak nekik biztosítani, így a főztünk a legjobb helyre kerül majd. Mi pedig így legalább pár napnyi munkát és plusz pénzt tudnak biztosítani a kollégáiknak” – meséli Deli János.

Új-Zéland segít, ahol tud

A világot szó szerint átívelő magyar összefogás minimum két hónapig tart majd – a további folytatás pedig az Anzil étterem új-zélandi vendégeinek adakozó kedvétől is függ majd. Amiben valószínűleg nem lesz hiba, hiszen az évek alatt komoly vendégköre alakult ki a magyar ízeknek és boroknak a földteke másik oldalán, László András pedig folyamatosan bővíti a magyar termékek kínálatát Új-Zélandon.





Ezeket olvastad már?
Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

Botrányos Ovi+ Program Óbudán: Havi 60 ezret gombolnának le a tiltakozó szülőkről

Botrányos Ovi+ Program Óbudán: Havi 60 ezret gombolnának le a tiltakozó szülőkről

Szenzációs siker - Magyar sör került a világ legjobbjai közé

Szenzációs siker - Magyar sör került a világ legjobbjai közé

Nem mindennapi videóval üzent Orbán Viktor az érettségizőknek

Nem mindennapi videóval üzent Orbán Viktor az érettségizőknek

Top hírek

Magyar Péter

Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

50 milliós BMW-k, csúcstechnika, a pesti éjszakából jól ismert alakok... Miközben egy botrányba fulladt pr-akció keretében Magyar Péter vonattal utazott Debrecenbe, csapata 50 milliós BMW X6-osokkal, Mercedes buszokkal, „szolgálati” csúcstechnikával felszerelve az autópályán ment a vasárnapi rendezvény helyszínére.





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás