Csodás összefogás: a vírus miatt bezárt Gléda Vendéglő új-zélandi támogatással főz a III. kerületi rászorulóknak.
Újra munkába álltak a Gléda Vendéglő szakácsai, Deli János és Kerekes Sándor vendéglője ugyan bezárt a koronavírus miatt, de a földteke déli részéről érkezett segítségnek hála újra dolgoznak, de nem magukért...
Az Anzil Hungarian Restaurant négy éve működik Új-Zéland gyönyörű partvidékén: László András tulajdonos pedig mindenképpen segíteni akart a lehetetlen helyzetbe került magyar barátainak. Ők viszont adományok helyett dolgozni szeretnének: így született meg a magyar anyákat segítő együttműködés.
Az Anzil hetente egyszer jótékonysági vacsorákat tart Új-Zélandon, a bevételből pedig Óbudán, a Glédában főznek heti rendszerességgel 80-100 adag ételt az anyaotthon számára.
A világ másik végén az első jótékonysági, természetesen magyar témájú vacsora éppen Valentin-napra esett és kirobbanó sikert aratott. Ennek köszönhetően három nappal később már újra sürgés-forgás és jó illatok töltötték be a Gléda Vendéglő konyháját: ebédidőben pedig Deli János és Kerekes Sándor saját maguk szállították ki a menüt az anyaotthon lakóinak.
„Ez egy igazi sikertörténet ezekben az időkben: Ahogy meghallottuk László András barátunk ajánlatát, azonnal tudtuk, hogy mi nem eltenni szeretnénk a pénzt, hanem meg akarunk dolgozni érte. Mivel óbudai családi vendéglőként határozzuk meg az éttermünket, egyértelmű volt, hogy egy helyi intézmény szeretnénk támogatni ezzel. Óbuda-Békásmegyer önkormányzata pedig egy napon belül segített megtalálni az erre leginkább rászoruló intézményt. Az anyaotthonban a kisgyermekeikkel, egyedül menekülni kényszerülő édesanyák kapnak szállást és segítséget egy átmeneti időre – élelmiszert viszont nem tudnak nekik biztosítani, így a főztünk a legjobb helyre kerül majd. Mi pedig így legalább pár napnyi munkát és plusz pénzt tudnak biztosítani a kollégáiknak” – meséli Deli János.
A világot szó szerint átívelő magyar összefogás minimum két hónapig tart majd – a további folytatás pedig az Anzil étterem új-zélandi vendégeinek adakozó kedvétől is függ majd. Amiben valószínűleg nem lesz hiba, hiszen az évek alatt komoly vendégköre alakult ki a magyar ízeknek és boroknak a földteke másik oldalán, László András pedig folyamatosan bővíti a magyar termékek kínálatát Új-Zélandon.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre