Ez lesz ma! Mutatjuk a nap legfontosabb eseményeit





A Metropol összeszedte, mik a nap legfontosabb történései, hol lehet segíteni a rászorulókon és milyen lezárások várhatók a Belvárosban.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.12.02.
december 2. ez lesz ma Budapest aktuális forgalom

Ma az egész ország a Ferencvárosnak drukkol!

Ma este a Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulójában a Ferencváros a Puskás Arénába fogadja a csoportelső Barcelonát. A spanyol csapat nyugodtan várhatja a találkozót, mivel már tovább jutott csoportjából és pihentetheti sztárjait. A Fradi a BL-ben már nem, viszont az Európa-Liga egyenes kieséses szakaszában még folytathatja a küzdelmeket. A zártkapus meccs az autóval közlekedők életét meg fogja nehezíteni, dugókra és lezárásokra kell majd számítani.

  • Csütörtökön 1 óráig tilos lesz megállni az V. kerületben a Széchenyi István téren, a Mérleg utca és a Zrínyi utca között, az autóbusz forgalmi sávra vonatkozóan, Széchenyi István téren, az MTA főbejárata előtti nagy parkoló teljes területén.
  • Szakaszosan lezárják csütörtökön 1 óráig az V. kerületben, a Széchenyi István téret, a Mérleg utca és a Zrínyi utca közötti területen.
  • Biztosítás miatt csütörtök 18:00-ig nem szabad megállni az V. kerületben, a Nagy Ignác utca mindkét oldalán, az Alkotmány utca és a Szalay utca között.
  • A közvetítést 21.00-tól az M4 Sporton élőben is követheti.

    Fotó: Nemzeti Sport

    Plakátkampánnyal óvja az utasokat a MÁV

    Mától egészen december 10-ig; Most nincs időnk az influenza-fertőzésre címmel tart betegségmegelőző kampányt a MÁV, a MÁV-START, a MÁV-HÉV és Volánbusz. A közlekedési társaságok a WHO magyarországi irodájának programjához csatlakoztak, felhívva a figyelmet a koronavírus és az influenza elleni védekezés fontosságára. A MÁV és a Volánbusz járművein, állomásain a kampány ideje alatt plakátok és egyéb kommunikációs eszközök hirdetik a betegségmegelőzés fontosságát.

    WHO prevenció kampány

    Online áruházak és édességboltokat ellenőriz a NAV

    A Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrei szállják meg az online webáruházak és az ünnepi időszakhoz kapcsolódó édesség- és ajándékkereskedőket mától Budapesten. Az ellenőrzések egész hónapban tartanak, a revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatát vizsgálják. Fontos kiemelni, hogy a NAV-oldalán közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

    Fotó: Hajdú-Bihari Napló

    Indul az MI

    Kezdetét vette az egész hónapos MI elnevezési kihívás, melynek célja a mesterséges intelligencia széles körű társadalmi megismertetése az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) jóvoltából. Az ITM és a Digitális Jólét Program keretében működő MI Koalíció közös kezdeményezéseként létrejövő program részeként elkészült egy hazai fejlesztésű alapozó online kurzus, amely során mintegy százezer ember szerezhet általános ismereteket a technológiáról.

    Fotó: Shutterstock

    Mit köszönhetünk a mesterséges intelligenciának?

    Évekkel ezelőtt csak a sci-fikben hallhattunk ezekről technikai csodákról, mára azonban mindezek valósággá vált.

  • Robotkar
  • Önvezető autók
  • Robotpincérek
  • Okos otthon
  • Virtuális társ
  • Közlekedési kisokos

  • Nem közlekedik a Lehel tér és a Nagyvárad tér között a hármas metró, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak 2022 év végéig. A lezárt megállóhelyeket metrópótlóbuszok igénybevételével lehet elérni. A közlekedést az 1M, 2M-es villamosok, 72M, 73M, 79M-es trolibuszok valamint az M14-es és 254M autóbusz könnyíti meg.
  • Mától egészen december hatodika üzemzárásig terelve közlekedik a 32-es busz Angyalföldön. A járat nem érinti a XIII. kerületi Béke utca megállót a következő két hétben. További változás, hogy az autóbusz Pap Károly utca megállóját áthelyezték a megszokott helyről. Az említett szakaszon autóbuszos pótlás nem várható.
  • Máshonnan indulnak a Várfok utcai buszok a II. kerületben. A 16-os, a 16A, a 102-es, a 116-os, a 139-es, a 140-es és a 140A autóbusz, illetve a 916-os éjszakai járat terelve közlekedik, nem érinti a Széll Kálmán tér M megállót az építkezés miatt. A munkálatok 2021. július 15., csütörtök üzemzárásig tartanak.
  • Lényegesen megváltozott a Békásmegyer Ófalu felé közlekedő autóbuszok rendje. A visszavonásig a 143-as és a 186-os autóbusz helyett a 243-as busszal utazhatnak, amely a korábbi útvonalához képest az ellenkező irányban éri el Békásmegyer hévállomást. A 160-as busz a Dózsa György utca-Ezüsthegy utca-Táncsics Mihály utca -Ország út útvonalon közlekedik.
  • December 31-e üzemzárásig nem közlekedik a teljes vonalán a H7-es HÉV. Felújítás miatt a csepeli HÉV rövidített útvonalon, csak a Csepel-szigeten belül jár Csepel állomástól a Kvassay hídnál kialakított ideiglenes végállomásig. H7-es jelzéssel a Kvassay híd és a Boráros tér között pótlóbusszal utazhatnak.




  • Ezeket olvastad már?
    Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

    Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

    Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

    Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

    Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

    Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

    "Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

    "Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás