„Mindent tőle, a legjobbtól tanultam”, Éless Béla özvegye ezekkel a nagy sztárokkal tartja életben az Éless-Színt





A tavaly decemberben elhunyt művész özvegye, Valler Gabriella gondoskodik az Éless-Szín társulatának művészeiről, és fejezi be néhai férje 10 éves tervét.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.25.
A nap harcosa

Tovább folytatja a munkáját az Éless-Szín, miután alapítója, Éless Béla, a nagy színházcsináló, tavaly év végén 80 éves korában elhunyt. A társulat azóta is próbál, és elkezdte játszani az előadásait. Járja az országot olyan produkciókkal, mint Várkonyi András és Fodor Zsóka Keresem az uramat című önálló estje. A színház igazgatását az özvegy, Valler Gabriella vette át.

Konkrét tervei voltak a jövőre a néhai dr. Éless Bélának (Fotó: Facebook)

Előre tervezett

Mint kiderült, a néhai művész hosszú évekre előre gondoskodott a színházról és annak társulatáról.

„Még életében előkészítette a Kassai polgárokat Oszter Sándorral és Nyertes Zsuzsával a főszerepben, aminek ma este van a bemutatója, de sajnos már nem tudta megrendezni. A rendezést átadta Kertész Péter színész barátunknak. A másik nagy dobásunk a Valentin-nap lesz, de ezek nagyon sokat csúsztak a koronavírus-járvány miatt. A Kassai polgárokat novemberben mutattuk volna be, míg a Valentin-nap idén februárban került volna bemutatásra. Mivel mind a két produkcióra támogatást kaptunk, úgy döntöttem, hogy Béla miatt is mindenképpen szeretném színpadra vinni. Nyilván ő is így szeretné. Neki ezekről nagyon konkrét elképzelései voltak. Nem volt külön művészeti vezetőnk, hanem azt a szerepet is Béla töltötte be. Neki már előre 10 évre előre megvoltak a bemutatandó darabok a fejében és a dolgozószobájában. Zseniális színház csináló volt” – mesélte Valler.

Valler Gabriella a színpadon is rendszeresen bizonyít (Fotó: Éless-Szín)

A pandémia alatt az igazgatónő online tartotta a társulattal a kapcsolatot és tartotta benne a lelket addig, míg végül a járványhelyzet lehetővé nem tette, hogy újra színpadra állhassanak. Ennek a feltételit azonban az özvegy már egyedül teremti meg.

„Korábban is a férjemmel ketten működtettük az Éless-Szín nevű magánszínházunkat, de az élet közbeszólt, és a nyakamba szakadt az egész működtetése. Nagyon nehéz, ugyanis kettőnknek is nagyon sok feladatot adott, de most így egyedül, úgy érzem, hogy egy picit embertelen mennyiségű feladat zúdult rám” – mesélte .

Izgalmas szerepben tér vissza a színpadra Oszter Sándor (Fotó: Bors/MO)

Nincs megállás

Gabriella az emlékeiben kutatva meghatottan mesélte el, milyen hatalmas összhang volt közte és a néhai férje között.

Együtt kezdtük el a színházat, mindent tőle, a legjobbtól tanultam, kiegészítettük egymást, megosztottuk a feladatokat. Olyan értelemben nincsen gondom, hogy ne tudnám, mi a teendő, csak a munka mennyisége irtó sok. Nem panasz, csak tények, de igyekszem a legjobb tudásom szerint elvégezni a dolgokat. Remélem, Béla nagyon büszke lenne rám! Bízom benne, ha lemegy a bemutató, akkor egy kicsit fellélegezhetek majd, de sok pihenés nem lesz, ugyanis szeptemberben már újabb bemutatónk lesz.”





Ezeket olvastad már?
Házasság első látásra: Bogi és Geri másképp döntöttek

Házasság első látásra: Bogi és Geri másképp döntöttek

Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás