Szinte hihetetlen, de ma 85 évvel ezelőtt látta meg a napvilágot Törőcsik Mari. Magyarország első számú színésznője 176 film- és több mint 100 színpadi szereppel a háta mögött az utóbbi években visszavonultan él Vas megyei otthonában, mióta komolyan megrendült az egészsége. A Nemzet Színésze azonban rendszeresen hírt ad magáról a rajongóinak, sőt a munkakedve se múlt el, ugyanis pár héttel ezelőtt a Psycho 60 című rövidfilmben tért vissza pár pillanatra a filmvászonra. A jeles napon a Metropol is felkereste a sztárt, aki kissé fáradtan, de szívesen üzent az olvasóinknak a nagy napon.

Fotó: Metropol

– Köszönöm a köszöntéseket és hogy gondolnak rám, az emberek szeretet nagyszerű. Találkoztam az egyik régi ismerősömmel, aki azt mondta nekem; Mari beléptél a halottak évébe. Ha belegondolok, tényleg rémisztő, hogy már ilyen közel vagyok a halálhoz – viccelődött a színésznő, aki azt is elárulta, mi gyötri őt a legjobban az utóbbi időben.

– Az fáj, hogy az egészségi állapotom miatt nem tudok színpadra menni, pedig úgy érzem ott olyan lennék, mint régen – mesélte a színésznő, akire gondozói vigyáznak egész nap a járvány alatt is.

Fotó: MTI/Varga György

A Metropol információi szerint a legenda a koronavírus miatt nem fogad látogatókat a nagy napon se. Sok szomszéd és falubeli ajándékot küld neki vagy az ablakból adja át jókívánságait a sztárnak, aki nagy örömmel üdvözli őket.