RETRO RÁDIÓ

„A vállamon halt meg!”: Oszter Sándor özvegye megrázó őszinteséggel beszélt a gyászáról





Oszter Sándor és Failoni Donatella az év nagy részét külön töltötte, de az utóbbi időkben közelebb kerültek egymáshoz. A színész utolsó perceiben együtt voltak balatonrendesi házukban. 



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.11.02.
gyász

Megrázó posztot tett közzé a Facebookon szombat kora hajnalban Failoni Donatella: „Meghalt a férjem szívinfarktusban, vége az életemnek!” A gyászhír futótűzként terjedt a művésztársak és a rajongók körében. Sokan emlékeztek Rózsa Sándor, a híres betyár megformálójára és a többi emlékezetes színházi és filmszerepére. Mindannyian együttérzésükről biztosították az özvegyet, aki a férje elvesztése előtti napon még az őszi táj, a hulló falevelek szépségét mutatta meg az ismerőseinek.

Balatonrendesen történt a tragédia

Telefonon érte el Oszter Sándor hűséges társát a Bors. A 42 évi házasság után a férjét gyászoló feleség megtört hangon szólt a telefonba.

„Sok üzenetet kapok, ami jólesik. Hogy mit érzek, arról egyelőre nem szeretnék beszélni, mert fontosnak érzem, hogy a gyászomat magamban éljem meg. A férjem éppen lent volt velem a balatoni házunkban, ott lett rosszul. A vállamon halt meg! ”– mondta súlyos gyászában Donatella a Borsnak.

Utolsó perceit feleségével töltötte a színművész

Oszter Alexandra nem akart nyilatkozni

Lányuk, Alexandra szintén a színészi pályát választotta. A közösségi portálon arra kérte a média munkatársait, hogy ne kérjenek tőle interjút, de ugyanott megosztott néhány gondolatot édesapjával kapcsolatban:

„Elment... Kiváló mesterem volt. »Tanulj meg, fiacskám komédiázni, tanulj meg kacagni, sírni, ha kell! Tanulj a rosszhoz is jó képet vágni… mert minden-minden csak komédia…!« Hálás vagyok Neki mindenért. Igazán tudott élni! Az Élet színskáláján mindent megmutatott. Tudom, ezután is mindig velem lesz…”

Nyertes Zsuzsa ezen a héten, pénteken állt volna színpadra Oszter Sándorral A kassai polgárok című darabban. A színművésznő a Borsnak kifejtette: baráti kapcsolatot ápolt Sándorral, akivel egymás életét is ismerték.

„Örülök neki, hogy feleségével szép korukban újra egymásra találtak, a lányával is helyrejött a kapcsolatuk… ” – mondta.

Nyertes Zsuzsa baráti kapcsolatot ápolt Sándorral Fotó: Zih Zsolt/MTVA

„Ketten cipeltük a kazánt”, a szomszédok is kedvelték

Diósjenő és Balatonrendes közössége is ledöbbent a híres színész halálhírén. Előbbin rendezte be Oszter Sándor a vadászkastélyát, utóbbin pedig Donatella töltötte az év egy részét. A házaspár az év egy részében különböző helyeken élt, olykor viccesen meg is jegyezték, hogy talán éppen ennek köszönhetik, hogy frigyüknek csak az egyikük halála vethet véget.

A Bors szombaton Diósjenőn járt, és helyiekkel beszélgetett Sándorról.

„Sok volt az irigye, pedig az eszével és a tehetségével érte el a mások által csak áhított gazdagságot! Én csak a legjobbakat mondhatom a művész úrról, ugyanis volt, hogy az éhezéstől mentett meg minket a gyerekeimmel. Amikor éppen nem volt jövedelmem, ő adott a kúriája körül feladatokat” – mondta egy hálás férfi. A színészlegenda a szomszédai szerint is egy igen kedves ember volt.

„Rendszeresen kérdezgette, hogy miben segíthet, és ha mondtunk neki valamit, akkor ténylegesen jött azonnal. Neki nem derogált lejönni velem a pincénkbe, hogy az elromlott kazánt kivigyük, amikor be kellett kötni az újat” – emlékezett Oszterre József. Felesége, Tünde azt is megemlítette, hogy még a születésnapokon is felköszöntötték egymást.

Sanyival egy helyi kocsmában találkozott a lap újságírója.

„Sokszor meghívtam kávéra, ő pedig mindig visszahívott. Egyszer megkért, hogy menjek el vele vadászni! Nekem nincs fegyverem, de ő nagyon jól bánt a puskájával. Amikor együtt voltunk, ugyan semmit nem lőtt, mégis jó élmény volt felmászni vele a lesre” – árulta el az idősödő férfi.

A Balatoni településen is tisztelték őket

Lenner István Balatonrendes előző polgármestere volt. A telefonját az édesanyja vette fel.

„Sokat dolgoztam a településünk boltjában, Donatella gyakran vásárolt nálam. A közösségi életből mindketten kivették a részüket, gyakran fel is léptek a rendezvényeinken. Kedves emberekként gondolok rájuk” – mondta Márta.

 

 

 





Ezeket olvastad már?
Wolf Kati váratlan kijelentése: semmi más nem nőtt rajtam, csak az orrom – Videó

Wolf Kati váratlan kijelentése: semmi más nem nőtt rajtam, csak az orrom – Videó

Szobrot kapott II. Erzsébet – Videó

Szobrot kapott II. Erzsébet – Videó

„Nem győztem le, bennem van” – őszintén vallott súlyos betegségéről Céline Dion

„Nem győztem le, bennem van” – őszintén vallott súlyos betegségéről Céline Dion

Rúzsa Magdi: „Ha egy nap születne még egy gyerekem, nagyon másképp csinálnám”

Rúzsa Magdi: „Ha egy nap születne még egy gyerekem, nagyon másképp csinálnám”

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás