Főhet Károly herceg feje, ugyanis Diana hercegné egykori író barátnője, Tina Brown hamarosan egy olyan könyvet ad ki, amely a brit trónörökös elég sok furcsa szokásáról lerántja a leplet. Brown könyve kiterjed Károly hétköznapi szokásaira, de arról is beszámol, mit kell megtenniük a kétségbeesett inasoknak, ha munkaadójuk a barátaihoz készül elutazni néhány napra – írja a Mirror.

Károly herceg inasai kiakadtak Fotó: AFP

Károly herceg esetében a poggyász becsomagolása szinte a teljes háztartásra kiterjed

Ugyanis a herceg úgy nem utazik, ha nem viheti magával a saját vécéülőkéjét, és csak a saját vécépapírját hajlandó használni. Éppen ezért a házigazdákhoz már a herceg felkerekedése előtt megérkezik egy kamion, amelyben Károly komornyikja a férfi speciális ágyát, bútorait és nem ritkán festményeit küldi előre. Mire pedig maga a vendég is megérkezik, az elszállásolására kijelölt szobában az ágyával szemben már ott feszít a skót fennföldet ábrázoló festmény, míg a fürdőben kedvenc vécéülőkéje várja.

Károly herceg a szokásai rabjává vált

Az már a korábbi szivárogtatásokból is kiderült, hogy Károly mániákusan ragaszkodik a bizarr szokásaihoz, a reggeli fürdőjénél például nem mindegy, merre áll a dugó zsinórja a kádban, de már arról is keringtek legendák, hogy az étkezését is illetően komoly elvárásoknak kell megfelelnie a szakácsoknak. Például minden reggel két szem szilvát kell felküldeni Károlynak, annak ellenére, hogy mindig csak egyet eszik meg közülük – de ragaszkodik hozzá, hogy kiválaszthassa, a két darabból melyik a szebb.

Brown ígérete szerint könyvében Károly és a szülei viszonyáról is kíméletlenül beszámol: leírja, milyen reménytelenül vágyódik a herceg még mindig édesanyja elismerése után, miközben II. Erzsébet túl érzelmesnek, sérülékenynek és önzőnek tartja a fiát, Fülöp herceg pedig egész életében úgy vélekedett elsőszülött fiáról, hogy „nem király alapanyag”. A könyv várhatóan az év végén jelenik meg.