Hónapig forgatott hazánkban a legendás sikolykirálynő, Jamie Lee Curtis. A magyar gyökerekkel büszkélkedő színésznőt nemcsak hazánk, de a filmes szakembereink is lenyűgözték, amiről elismerően nyilatkozott az angol nyelvű Reporter Budapest nevű oldalnak. A sztár a Borderlands nevű számítógépes játék élő szereplős változatát forgatta nálunk és ennek apropóján dicsérte a filmeseket.

Lenyűgözte a magyarok profizmusa Jamie-t Fotó: AFP

 

„Nagyon izgalmas számomra, hogy mennyi filmet gyártanak és fognak a jövőben Magyarországon. Az Origo stúdiók hatalmasok és modernek, talán az egyik legmodernebbek a világon. Számomra hatalmas öröm, hogy a filmipar kilépett a hollywoodi keretekből és Kelet-Európába is jönnek forgatni. A filmes cégek kezdenek rájönni, hogy nemcsak jó stúdiók vannak errefelé, hanem kiváló szakemberek is. Jó érzés, hogy ennek az egyre nagyobb filmes közösségnek tagja lehetek. A magyar filmesek büszkék lehetnek arra, hogy milyen nagyszerű stúdióik és technikusaik vannak, akiket ez az ország nevelt ki és már a nemzetközi színtéren is letették a kézjegyüket” – árulta el a lapnak a színésznő.

 

Mi is lesz a Borderlands?

Lionsgate stúdió a jövő év legnagyobb dobásának szánja a Borderlands című akció-sci-fit, amit a horrorfilmeket rendező Eli Roth készített. A videójáték-adaptációban Curtis mellett a kétszeres Oscar-díjas Cate Blanchett, a Jumanjiból ismert Kevin Hart és Jack Black, illetve a kilencvenes évek legszexibb színésznője, Gina Gershon is szerepel. A premier jövőre várható.

Kiket rejtenek a fantomképek? Fotó: IMDB

Mit csinált a Curtis Magyarországon?

A szabadnapjain rengeteg helyen tiszteletét tette a 62 éves sztár, többek között ellátogatott a Dohány utcai Zsinagógába, járt a Parlament előtti Cipők a Duna-parton nevű holokauszt-emlékmű előtt, továbbá Mátészalkán is, ahonnan nagyszülei Amerikába vándoroltak és már ott született meg az édesapja, a legendás Tony Curtis, aki élete során szintén sokszor járt hazánkban.

Büszke vagyok arra, hogy ma magyar őseim földjén lehetek – írta a sztár az Instagram-oldalán.

Sztárallűröktől mentesen járta a utcákat, bárki összefuthatott vele a Váci utcában vagy akár egy Burger King teraszán is.

Szívesen fotózkodott nyilvánosan Fotó: Instagram

Hogyan tovább Jamie?

A sztárnak 2018-ban új lendületet vett a karrierje a legújabb Halloween filmnek köszönhetően, majd egy évvel később Daniel Craig mellett játszott az utóbbi évtized legjobb krimijében, a Tőrbe ejtve című filmben. Curtis életművét idén a velencei filmfesztiválon ismerik el, majd siet vissza Amerikába, ugyanis októberben újra indul a kaszabolás, ugyanis a Halloween Kills című filmben menekülhet a szinti zenére gyilkoló melós ruhás testvére, Michael Myers elől.

Októberben jön a Halloween folytatása Fotó: IMDB