Így még nem láttad Ember Márkot, énekel, táncol és csibészesen kikacsint – Videó!





Elkészült A helység kalapácsa című tévéfilm egyik zenés jelenetének részlete. Az MTVA megrendelésére és finanszírozásában, a Megafilm gyártásában készülő film 7 helyszínen – Nagyszékely, Lórév, Gyermely, Etyek, Mátyásföld, Visegrád, Tordas – forgott.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.08.23.
film

Dombrovszky Linda rendező izgalmas köntösbe bújtatja Petőfi Sándor A helység kalapácsa című eposzparódiáját. A mesélő chopperel érkezik, a bíró pedig, mint egy vérbeli Keresztapa, jakuzziból szolgáltat igazságot. Eközben a szereplők néha dalra fakadnak: valamennyi slágernek a szövege eredeti Petőfi vers, amelyeket Ferenczi György, a country blues zenei cowboya, a 2022-es A Dal zsűrijének fenegyereke zenésített meg.

Fotó: Megafilm/Dombóvári Tamás

A dalokat a film főszereplői, a legismertebb hazai színészek éneklik

Megpróbáljuk filmes eszközökkel lekövetni a paródia műfaját: western és eastern műfajparódiát csinálunk a filmnyelv segítségével” – mondta a rendező, aki elárulta: annak ellenére, hogy tévéfilmet készítenek, mozifilmhez szükséges technológiával dolgoztak. Csepü Palkó bőrébe bújva Ember Márk énekli a Hortobágyi kocsmárosné című fülbemászó dalt. A történet szerint ő egy vagány cowboy, aki egy hamisítatlan westernkocsmában, társaival táncra is perdül. „A felvétel előtt egyetlen próbára állt be Márk a profi táncosok közé – árulta el a koreográfus, Szabó Anikó.

„Persze azért előtte kapott oktatóvideókat, hogy a koreográfiát megtanulja és a stílust is elsajátítsa. Ez a rendező által szándékosan eklektikusra megálmodott koreográfia egyáltalán nem volt könnyű, hiszen a hip-hopot ötvöztük countrylépésekkel, és még néhány néptáncelemet is felidéztünk.”

Pindroch Csaba, aki magát a helység kalapácsát, Fejenagyot játssza, elmesélte, miért is szívügye ez a film: „Sose szerettem azokat a műveket, amelyekben nem az eredeti szöveget használják. Itt viszont másként történik: végig Petőfit mondunk, úgyhogy akár az űrben is játszódhatna a sztorit” – emelte ki a színész, aki komoly kaszkadőrfeladatot is kapott. „Fejenagynak a templom tetejéről kell lemásznia. Három kaszkadőr engedett le kötéllel, és végig biztosítva voltam, de így is erősen dolgozott bennem az adrenalin.”

A látványos kaszkadőrakciókkal, kocsmai bunyóval, humoros jelenetekkel, izgalmas látványvilággal készülő filmet 14 nap alatt forgatták le. A produkcióban 220 statiszta működött közre.

A televíziós premierig már csak az utómunkák vannak hátra

Szereplők: Zayzon Zsolt, Pindroch Csaba, Cserna Antal, Szervét Tibor, Györgyi Anna, Nagy Viktor, Hunyadkürti István, Ember Márk, Gubás Gabi.

Alkotók:

Producer: Helmeczy Dorottya és Kálomista Gábor,

Rendező: Dombrovszky Linda,

Dramaturg: Somogyi György, Operatőr: Hartung Dávid,

Látványtervező: Valcz Gábor,

Vágó: Pap Levente,

Zeneszerző: Bolcsó Bálint,

Dalszerző: Ferenczi György.





Ezeket olvastad már?
Danny Blue életében először a tettek mezejére lépett

Danny Blue életében először a tettek mezejére lépett

71 éves Endrei Judit – „Elfogadom a koromat”

71 éves Endrei Judit – „Elfogadom a koromat”

Európa békéjéért és a gyerekek jövőjéért állt ki Mága Zoltán az erdélyi fellépésével – Fotók!

Európa békéjéért és a gyerekek jövőjéért állt ki Mága Zoltán az erdélyi fellépésével – Fotók!

„Nagyon szexi mindened” – Köllő Babett szelfije betalált

„Nagyon szexi mindened” – Köllő Babett szelfije betalált

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás