Hazai hírességek is kiállnak az állatvédelemről folytatott online párbeszéd mellett. Gregor Bernadett szerint az utóbbi években különösen fontossá vált a kérdés, hiszen megszaporodtak a felháborító, embertelen kínzások és állatgyilkosságok. Az Újszínház Jászai Mari-díjas sztárja szerint ideje volt már, hogy a közgondolkodásban szerepet kapjon az állatok jogainak kérdése, valamint a felelős állattartás szabályainak lefektetése. A színésznő jelenleg hét macskát, két kutyát és egy tengerimalacot nevel.

Fotó: Metropol

El sem tudnám képzelni az életemet nélkülük! Bizonyára ennek az az oka, hogy én gyermekként is állatkák között nőttem fel: volt kutyánk, cicánk, papagájunk, hörcsögünk, és én nagy szeretettel gondoztam, nevelgettem mindet. Véleményem szerint rendkívül fontos, hogy a gyerekeket már egészen kicsi korban rávezessük az állatok szeretetére, a természet tiszteletére-mesélte.

Szigorú büntetés kell

A művész szerint sokkal keményebben kéne fellépni a bűnösök ellen.

Szükséges volna, hogy végre precedens értékű ítélet szülessen egy állatkínzás után, és törvényileg szabályozzák, hogy az élőlények ellen elkövetett tevékenységeket szigorú módon büntessék – mondta el a Metropolnak Gregor Bernadett.

Fotó. Facebook

Fontos a véleményünk

A színésznő többször fogadott már örökbe menhelyről állatokat, a sokat szenvedett lények pedig szerinte óriási szeretetet képesek adni a gondoskodásért cserében.

Rozi kutyám tíz évig élt velünk, előtte azonban borzasztó traumákon mehetett keresztül. Félt a férfiaktól, rettegett a fekete kutyáktól. Tény, hogy egy menhelyről mentett állat sokak számára talán nem olyan ‘divatos’, mint egy szaporítóktól szerzett, fajtiszta kutya vagy macska, viszont rengeteg szeretetet tudnak adni. Remélem, minél többen kitöltik a kérdőívet, az elkövetkezendő években pedig lényeges változások következnek be a magyarországi állatvédelem megreformálásának ügyében.

Állatvédelemről indított konzultációt Magyarország kormánya

Mit érdemel az, aki állatokat kínoz? Mi legyen a kóbor kutyákkal, gyepmesteri telepekkel, illegális szaporítókkal? Mire kötelezhető egy állat gazdája és mire nem? Jó-e, ha a cirkuszban idomított állatokkal lépnek fel? El kell-e altatni a sérült, beteg jószágot? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre

most bárki kifejtheti a véleményét, elmondhatja javaslatait az állatvédelemről indított online konzultáció keretében. Hazánkban mintegy 2 millió kutya és valamivel több macska él, és egyáltalán nem elhanyagolható a gazdasági haszonállatok száma sem. Véleményét a www.allatvedelem.kormany.hu weboldalon írhatja meg.

Fotó: allatvedelemkormany.hu