Súlyos titkokat rejt Gábor Zsazsa múltja





Május 26-án nyílt meg Budapesten a Gábor Zsazsa Múzeum. A magyar származású hollywoodi színésznő hagyatékának az Origo Filmstúdió ad otthont.



Megosztás
Szerző: e.j.
Létrehozva: 2022.05.31.
gabor zsazsa

Egy csipetnyi Hollywood; ezekkel a szavakkal lehet legjobban jellemezni a Gábor Zsazsa Múzeum miliőjét. A hagyaték, aminek az Origo Filmstúdió ad otthont, felbecsülhetetlen értékű ruhákból, könyvekből és bútorokból áll, de Zsazsa magánlevelezéseit is elolvashatják az érdeklődők, amiket többek között barátaival, a két egykori amerikai elnökkel, Ronald Reagannel és Richard Nixonnal folytatott. Előbbivel szomszédok is voltak Beverly Hillsben, barátságukat pedig jól példázza, hogy a díva rendszeresen elkészítette az elnök kedvencét, a hamisítatlan magyar gulyáslevest.

Mocskos és szép emlékek

A közös otthonunk Zsazsával rengeteg szép, vicces, megható és szemérmetlen esemény tanúja volt. Az együtt töltött három évtized alatt az emberek azt hitték, mindent tudnak rólunk, de ez koránt sincs így. Hamarosan könyvben írom le az életünk olyan eseményeit, amik eddig titokban maradtak. A kötet magyar, német és angol nyelven jelenik majd meg, és garantálhatom, hogy még a legnagyobb rajongóknak is okozni fog meglepetéseket – árulta el a Metropolnak a színésznő özvegye, Frédéric von Anhalt herceg.

Frédéric von Anhalt herceg – Fotó: Metropol/NZ

Híressé tette a magyarokat

A herceg személyesen vett részt a megnyitón, beszédében pedig hálásan megköszönte a magyaroknak, amiért ápolják a 2016-ban elhunyt felesége emlékét.

A Gábor család, Zsazsa, a testvérei és az édesapja voltak azok, akik a múlt század közepén feltették a térképre Magyarországot. Bízom benne, hogy a Gábor család magyar leszármazottaival együtt méltó módon ápolhatjuk a feleségem emlékét. Köszönöm, hogy a mai napig emlékeznek rá!

Aggódott az örökség miatt

Lapunk munkatársának a 78 éves Anhalt herceg azt is elárulta, hogy megnyugodott a lelke, amikor felesége legféltettebb kincseit Magyarországra szállította.

– Imádom az életet, de tudom, én sem élek örökké. Éppen ezért fontos volt, hogy rendeződjön a feleségem hagyatékának ügye. Most, hogy a holmijai örökre biztonságban vannak, megnyugodhatok, hiszen tudom, a múzeumban minden jó kezekben lesz.

Fotó: Metropol/NZ

Magyarországról Hollywoodba!

Gábor Zsazsa Gábor Sári néven született 1917-ben Budapesten, egy gazdag kereskedőcsalád második gyermekeként. Lánytestvéreivel, Évával és Magdával már Budapesten helyi hírességnek számítottak, extravagáns életmódjuk lehengerelte a főváros lakóit. 1936-ban Miss Hungarynek választották, innen pedig egyenes útja vezetett Bécsbe, ahol egy török diplomatával házasodott össze. 1941-ben azonban vége lett a frigynek, a fiatal Sári pedig a nővéreit követve Amerikába költözött, ahol felfedezte a filmipar. Innentől kezdve Zsazsa lett a neve, a hollywoodi álom pedig elkezdődött: több mint ötven filmben szerepelt, és évtizedeken át, egészen a haláláig a legnagyobb bulvárlapok állandó szereplőjévé vált. Nyolc házassága, botrányos életmódja, vicces aranyköpései és csodás kinézete évtizedeken át adott témát a médiának. Legutolsó férjével, Anhalt herceggel harminc éven át éltek boldogságban, Zsazsa pedig élete végéig kitartott az elve mellett, amit ma már rengeteg celebritás magáévá tett: „Mindegy, hogy mit, csak írjanak rólam.”





Ezeket olvastad már?
Ripli Zsuzsi: „Imádom az ázsiai konyhát!”

Ripli Zsuzsi: „Imádom az ázsiai konyhát!”

Házasság első látásra: félmeztelen fotó került ki az internetre a műsor sztárjáról

Házasság első látásra: félmeztelen fotó került ki az internetre a műsor sztárjáról

Schuster Lóránt a koncertek miatt halasztja el őszig a térdműtétjét

Schuster Lóránt a koncertek miatt halasztja el őszig a térdműtétjét

Sztárban sztár leszek! nyertese: „három nővel fogok együtt élni legálisan”

Sztárban sztár leszek! nyertese: „három nővel fogok együtt élni legálisan”

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás