Testhez álló szerepben tér vissza a tévéképernyőre Ujlaki Dénes. A Jászai Mari-díjas színművész ugyanis a TV2 december 27-én induló, Doktor Balaton című sorozatában alakít egy fontos karaktert.

Csicsó egy Mekk Mester-típusú férfi, aki mindent elvállal és megcsinál, amit rábíznak. A történet szerint van egy feleségem és egy nehezen kezelhető fiam, aki mindig csinál valami galibát. Azt hiszem, őt nagyon fogják szeretni a nézők. De az egész produkció ilyen: van benne szerelem, ármány, krimi, humor, egyszóval mindenki megtalálhatja benne a kedvére való vonulatot. Ebben a furcsa évben, amikor sorra maradtak el az előadásaink és bezártak a színházak, igazi mentőövet jelentett a sorozat. Jó volt lekötni a gondolataimat a forgatáson, és észre sem vettem, hogy eltelt a nap- mesélte a színész.

Fotó: Bors

Munkabírása és életszeretet legendás a színésznek, aki öt évvel ezelőtt esett át egy komoly műtéten, miután daganatos megbetegedést diagnosztizáltak nála.

Az orvosok azt mondták, a prosztatarákból nem lehet teljesen felgyógyulni, ezért nem gyógyultnak, hanem tünetmentesnek nyilvánítottak. Együtt lehet élni ezzel a betegséggel, pláne, ha az embert érik örömök is közben, például ez a sorozat. Csakis előre, előre, előre! Ez az én jelmondatom, és bízom benne, hogy hamarosan a színpadra is visszatérhetünk a kollégáimmal– fogalmazott a Katona József Színház társulatának tagja, aki családjával alig várja az ünnepeket.

A feleségemmel és kisfiammal egyébként is együtt töltenénk az ünnepet, de bízom benne, hogy a nagyobbik gyermekeim és az unokáim is velem lehetnek majd. Szeretnénk, ha ez az ünnep sem különbözne a többitől, természetesen a biztonsági óvintézkedéseket betartva.

Amburs Ashma színésznővel (Fotó: TV2

Imádja a Balatont

A sorozat forgatása nem csak a munka miatt volt üdítő a legendás színésznek, aki maga egy is igazi balatoni fenegyereknek tartja magát.

A házunk három kilométerre van a strandtól, így ha zsibongást szeretnénk, lemegyünk a partra, ha csöndet, akkor a ház kielégíti minden igényünket. Szenvedélyes pecás vagyok, imádok órákig a víznél üldögélni. A feleségem és a kisfiam viszont inkább kirándulni szeretnek kerékpárral, szóval ilyenkor egy kis időre kettészakad a család, hogy mindenki a saját hobbijának hódolhasson.