A színész elmondása szerint valamennyire szabad kezet kapott a karaktere megformálásában, így az ő személyisége is megmutatkozik az iskolaigazgatóban.

Kellett bele egy kis Badárság

– Nem volt megkötve százszázalékosan a kezem, hogy ennek a figurának pontosan milyennek kell lennie. Szerintem mindenki belerakott saját magából is a karakterébe, és én is igyekeztem beletenni azért magamból is egy kis Badárságot – árulta el a humorista, aki hozzátette, nála alapfeltétel egy szerep elvállalásánál, hogy magát is bele tudja helyezni a karakterbe. Persze az emlékeiből is merített a szerep megformálásához.

– Volt nagyon kedves iskolaigazgató, aki bohém, emellett mély tudású volt, ő nagyon jó iskolaigazgató volt. A másik véglet meg az volt, akit úgy szoktunk megnevezni, hogy igazságos, de könyörtelen. Ő a végletekig iskolaigazgató volt, így mindenki úgy érezte, hogy egy zord alkat – emlékezett vissza a korábbi igazgatóira.

Példakép, nem pedagógus

Arról, hogy milyennek kellene lennie egy jó pedagógusnak, Badár Sándornak határozott véleménye van.

– Szerintem túl azon, hogy leadja a diákoknak az órát, azt a tudást úgy kell átadnia, hogy ettől egy pedagógusi cím fölé kerekedjen a diákok számára. Így példaképpé válik, és nem csak pedagógussá. A példakép pedig az lesz, aki később elkíséri a diákokat az egész életük során – magyarázta a művész, aki a tanári szigorúságot is gyakran megtapasztalta, hiszen nem volt a legjobb gyerek.

Fotó: TV2

Csínytevések mestere

– Sok iskolai csínyt követtem el, amit nem mondhatok el. Talán most már ennyi idő után felvállalhatom, hogy egyszer felgyújtottuk az iskolát véletlenül. Annyit elárulok, hogy némi alkohol elfogyott, miközben a padlástérben tartózkodtunk és elég sokat cigiztünk, így aztán nem vettük észre, hogy elkezdett mögöttünk lángolni egy-két dolog, de szerencsére sikeresen eloltottuk a tüzet – avatta be a Metropolt legemlékezetesebb iskolai emlékébe Badár.

Az élet szép!

Sándor próbál mindent megtenni, hogy nehogy újra elkapja a koronavírust.

– Az az igazság, hogy én azóta folyamatosan tesztelgetem magam, mert nem tehetem meg, hogy újra rám nehezedjen ez a betegség – mesélte a színész, aki számára az oltás nem egy nagy áldozat.

– Sok betegséget vészeltünk át úgy, hogy hagytuk magunkat beoltatni, szóval az, hogy az oltással akarjuk kiküszöbölni a betegséget, nem egy kuriózum. Szerintem kötelességünk ezt megtenni, mert nem a mi életünk, ami számít, hanem a gyerekeinké! – hangsúlyozta a színész. – Sokkal nyitottabbnak érzem magam az újdonságokra és az utazásra mint az átlag, így nagyon nehéz számomra az, ahogy egyfajta hisztérikus állapotba került a világ, de ugyanakkor meg: az élet szép – tette hozzá pozitívan Badár Sándor.