Ez a reggeli Pippa Middleton karcsú alakjának titka, a sóvárgást is megfékezi

Ez a kalóriaszegény 9 órás reggeli tartja karcsún Pippa Middletont.



Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2025.01.18.
zab rost vékony Pippa Middleton

Pippa Middleton elárulta, hogy az energiával való feltöltődéséhez olyan egészséges reggelit választ, amely nem csak pénztárcabarát, de csökkentheti a rák kockázatát is. Katalin hercegné testvére a reggeli rutinjának kulcsfontosságú részeként szereti a sok zabkását.

Pippa Middleton
Pippa Middleton / Fotó: KGC-178 / NORTHFOTO

A háromgyermekes anyuka, Kate Middleton walesi hercegnő húga megemlítette, hogy szinte mindent élvez, de különösen kedveli a sok zabkását vagy a főtt tojást. Kihangsúlyozta, számára milyen nagyon fontos a reggeli: „Nem tudom rendesen kezdeni a napot nélküle.

A zabkása tele van egészség tápanyagokkal, például támogatja a szív és az emésztőrendszer egészségét, segíti a testsúlyszabályozást, és stabilan tartja a vércukorszintet. Ráadásul nagyon pénztárcabarát. A zab béta-glükánban gazdag, amely egy olyan oldható rosttípus, ami hatékonyan csökkenti a rossz koleszterinszintet, miközben növeli a jó koleszterinszintet. A koleszterinszint kezelése létfontosságú, mivel a magas koleszterinszint olyan súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet, mint a szívbetegségek és a sztrók.

A teljes kiőrlésű gabonafélék, mint például a zabkása, csökkentheti a vércukorszintet és fokozhatja az inzulinérzékenységet. Emellett a zabkásában található rostok prebiotikumként működnek, elősegítik az egészséges bélbaktériumok szaporodását, és fokozzák az általános emésztési egészséget. A zab tele van antioxidánsokkal, például polifenolokkal és avenanthramidokkal, amelyek kulcsfontosságú szerepet játszanak sejtjeink védelmében, és segíthetnek csökkenteni a különböző egészségügyi problémák, köztük a szívbetegségek, bizonyos rákos megbetegedések és az öregedéssel kapcsolatos kockázatokat. A magas rosttartalmú teljes kiőrlésű gabonafélék, például a zab fogyasztása, támogatja az egészséges testsúlyt, így megmagyarázhatja Pippa karcsú alakját.

A szervezet több energiát fordít a rostok megemésztésére, ami így fokozza az anyagcserét. A rostban gazdag zabkása segít abban, hogy hosszabb ideig jóllakottnak érezzük magunkat, ami a teljes kalóriafogyasztás csökkentésével segíthet a fogyásban. Az oldható rostok gélszerű anyagot képeznek a belekben, ami megakadályozhatja egyes kalóriák felszívódását.

A Cancer Research UK szerint a teljes kiőrlésű gabonákat és rostokat tartalmazó, jól összeállított étrend segíthet csökkenteni a bélrák kockázatát. A teljes kiőrlésű gabonafélék közé tartozik a barna rizs, a teljes kiőrlésű tészta, a zab és a teljes kiőrlésű kenyér is.

A rostok létfontosságúak a rendszeres bélmozgás fenntartásához, mivel növelik a széklet méretét és hígítják annak tartalmát, így a káros anyagok kevesebb időt töltenek a belekben. Amikor a rostok kölcsönhatásba lépnek a bélbaktériumokkal, butirátot termelnek, egy olyan vegyületet, amely támogatja a bélsejtek egészségét és csökkenti a daganatok kockázatát.

A rostok nemcsak az egészséges emésztést támogatják, hanem - a szakértők szerint - védelmet nyújtanak számos ráktípus ellen is. A National Library of Medicine-ben közzétett tanulmányok szerint az élelmi rostok valószínűleg védő hatásúak az olyan rákos megbetegedésekkel szemben, mint a végbél-, vastagbél-, emlő-, endometrium-, hasnyálmirigy-, vastagbél-adenóma- és prosztatarák.

Bár a rák még mindig kihívást jelentő betegség, a kiegyensúlyozott étrend elfogadása segíthet csökkenteni a kockázatát. A rendszeres testmozgás, a dohányzásról való leszokás, az alkoholfogyasztás mérséklése, a feldolgozott élelmiszerek mellőzése és az egészséges testsúly megtartása mind hozzájárulhat a rák kialakulásának esélyének csökkentéséhez.

A Harvard Egyetem tanulmánya szerint napi 70 gramm teljes kiőrlésű gabona fogyasztása, ami nagyjából egy nagy tál zabkásának felel meg, 20 százalékkal csökkentheti a rákos halálozás kockázatát. 

Victoria Taylor, a British Heart Foundation dietetikusa azt tanácsolja: „A zabkása egészséges, tápláló módja a nap indításának. Sok vita folyik azonban arról, hogy melyik zab a legjobb, és melyik főzési mód a legegészségesebb. Sokféle zabkása létezik. Bármelyik zabkását is választja, alacsony zsírtartalmú tejjel vagy vízzel készítse, hogy alacsony legyen a kalóriatartalma, és minimálisra csökkentse a telített zsírokat, különösen, ha a koleszterinszintjét próbálja csökkenteni.”

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás