Majdnem lelőtték Károly királyt, itt vannak a részletek

Kis híján merénylet áldozata lett az uralkodó.



Megosztás
Szerző: L.A.
Létrehozva: 2024.10.14. 11:00
Módosítva: 2024.10.14. 11:07
lövés III. Károly király merénylet

Egy fotós, aki korábban a királyi családnak dolgozott, durva részleteket mesélt arról a rémisztő napról, amikor megpróbálták megölni III. Károly királyt (akkor még Károly herceg).

Valószínűleg Károly is megrémült! Fotó: Northfoto

David Kang tört az uralkodó életére Ausztráliában, amikor Károly beszédet tartott még 1994-ben. Kang két üres lövést adott le egy pisztollyal – de egy pillanatra a nézők azt hitték, hogy megpróbálta megölni a leendő uralkodót. Jennie Bond így emlékszik vissza a történtekre:

Visszafelé sétáltam, amikor hallottam ezt a két lövést, azt gondoltam, Istenem, Károly ott van! Felrohantam a színpadra, és egy rendőr rögtön letessékelt onnan.

Jennie hozzátette: 

Mindannyian elmentünk, hogy megszerezzük a beszédének leiratát, amit aznap este mondott volna el. Egy kicsit unalmas esemény volt, ezért azt gondoltam, visszamegyek a hotelbe, és elkezdem megírni az anyagot. Aztán jött a bumm. Rémisztő volt. Emlékszem, hogy az emberek rohantak, és a fotósok egymásra estek.

Kang tettét a kambodzsai menekültek ausztráliai táborokban való kezelésének elleni tiltakozásként tervezte meg. Átmászott a kerítésen, felrohant a színpadra, és lövést adott le Károlyra, amint az uralkodó a pulpitushoz sétált. Végül egy testőr és a rendőrök teperték földre, Károlyt pedig levitték a színpadról. Állítólag végig érzelemmentesnek tűnt – írja a life.hu.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás