2025-ben Magyarországra jön a Hello előadója

Megtörtént a hivatalos bejelentés, jöjjenek a részletek!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.10.21. 11:30
lionel richie 2025 turné Budapest

Végre hivatalos! Lionel Richie 2025-ben európai turnéra indul, melynek során Magyarországra is ellátogat a világsztár. Az amerikai énekes turnéjának címe: Say Hello To The Hits, s bársonyos énekhangjáról és időtlen klasszikusairól ismert zenész lélegzetelállító előadást ígér koncertkörútján. A Say Hello To The Hits turné május 31-én a belfasti SSE Arénában veszi kezdetét, és 16 országot érintve összesen 27 koncertet ölel fel. Lionel Richie Magyarországon is színpadra lép, július 17-én a budapesti MVM Dome közönségét fogja elvarázsolni dalaival. A turné egy nagyszabású fináléval zárul augusztus 2-án a madridi Wizink Centerben.

Lionel Richie 2025. július 17-én az MVM Dome-ban lép fel Budapesten (Fotó: Livenation)

Lionel Richie Grammy-, Oscar- és Golden Globe-díjas ikon, több mint 125 millió lemezt adott el világszerte. A zenetörténet egyik legünnepeltebb alakjaként több évtizedes illusztris karrierje alatt olyan felejthetetlen himnuszokat alkotott, mint a Hello, az All Night Long, a Say You Say Me, a We Are The World és a Commodores-korszakból való Easy – hogy csak párat említsünk.

A világszínvonalú showman képességéről, valamint a generációkon átívelő közönséggel való kapcsolatteremtési képességéről híres Richie előadásai mind a nosztalgia, mind az energia mesterkurzusai. A Glastonbury-n az év legnagyobb tömegét vonzotta Pyramid színpados fellépése 2015-ben, amely bebetonozta legendás előadói hírnevét. A Say Hello To The Hits egy varázslatos tisztelgés Richie, mint az egyik legnagyobb dalszerző és előadóművész, valamint kulturális ikon maradandó öröksége előtt.

Jegyek október 25-én 10 órától kaphatók a livenation.hu oldalon. Mint mindig, most is lesz exkluzív elővásárlási lehetőség a hivatalos rajongói klub tagjai számára október 22-én 10 órától, amihez a regisztrált Live Nation tagok október 24-én 10 órától csatlakozhatnak.

A turné kapcsán további információk elérhetők a www.lionelrichie.com oldalon.

A nemzetközi szupersztár Lionel Richie felülmúlhatatlan albumok és slágerek sorával büszkélkedhet. Világszerte több mint 125 millió albumot adott el, munkásságát Oscar-, Golden Globe- és négy Grammy-díjjal ismerték el, emellett olyan kitüntetésekkel, mint a 2016-os MusicCares Év Embere és a 2017-es Kennedy Center Honors. 2018 márciusában Lionel Richie  –szó szerint is – bebetonozta ikonikus örökségét, amikor Hollywood mesés TCL Chinese Theaternél hagyta kéz- és láblenyomatát. 2022-ben a Rock & Roll Hall of Fame-be is beiktatták, ugyanebben az évben megkapta az American Music Awards Ikon díját, valamint a Kongresszusi Könyvtár Gershwin-díját is népszerű dalaiért. 2023 szeptemberében fejezte be nagy sikerű, 20 várost felölelő Sing a Song All Night Long elnevezésű arénaturnéját, amelynek különleges vendégei – minden idők egyik legkelendőbb zenekara - az Earth, Wind & Fire – volt. A turné 2024-ben is folytatódott további 13 fellépéssel az Egyesült Államokban. 2024-ben Las Vegas-i fellépéssorozatát is folytatta, immár a Wynn Encore Theaterben a Lionel Richie: King of Hearts show-val. Richie mindemellett az elmúlt hét évadban az ABC American Idol című műsorának zsűritagja is volt, és folytatja a zsűrizést a 8. évadban is. Legutóbb Richie társproducerként debütált The Greatest Night in Pop című dokumentumfilmben, amelyet a 2024-es Sundance Filmfesztiválon mutattak be a kritikusok elismerése mellett. A The Greatest Night in Pop a megjelenés első hetében a Netflix angol filmlistájának élén kezdett 11,9 milliós nézettséggel, és nemrég három Primetime Emmy-díjra is jelölték.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás