Fontos hírt közölt Kamilla királyné III. Károly egészségi állapotáról

Az urolakodó felesége egy, az élethelyzetükben fontos eseményen árulta el, hogy van a férje.



Megosztás
Szerző: B. V.
Létrehozva: 2024.09.04.
Károly király Kamilla királyné királyi család betegség

A világot sokként érte februárban a hír, miszerint III. Károly rákos megbetegedéssel küzd. Minderre azok után derült fény, hogy a brit uralkodót prosztata-megnagyobbodás miatt műtötték. Ekkor találtak rá a daganatos megbetegedésre. Ezt követően Károyl király – orvosai tanácsára – hónapokra visszavonult a munkából, ahova aztán szép lassan visszatért. Most, diagnosztizálása után hét hónappal felesége, Kamilla királyné elmondta, hogy érzi magát valójában a király. 

Royal reception - The Reading Room anniversary
Kamilla elárulta, hogy van Károly. Fotó: AFP

Nagyon jól van

– közölte a megnyugtató hírt Kamilla királyné az angliai Bath-i Royal United Kórház új, korszerű Dyson Rákkutató Központjának megnyitóján, ahol egy vérrák miatt őssejt-kezelésben részesülő férfi beteggel beszélgetett, aki elmondta neki, nincs jól. A királyné erre úgy reagált, meglepő, hogy mesél a panaszáról, mivel ez a férfiaknál nem jellemző. A királyné megjegyezte, Károly is keveset panaszkodik.

Kamilla nem először mondta, hogy III. Károly jól halad a felépülés útján. Korábban, egy irodalmi fesztiválon úgy nyilatkozott, amikor Károly király állapotáról kérdezték:

Jól van, kivéve, hogy nem lassít, és nem teszi meg, amit az orvosai mondanak neki.

Bár örömteli hír, hogy az uralkodó jól halad a felépülésben, a palota minden eshetőségre felkészült. Éppen ezért már elkezdődött a a gyászszertartás tervezése a király esetleges halála kapcsán.

Bármennyire is kellemetlen, ez szükségszerű... 

– közölte egy bennfentes kiemelve, lehet, hogy Károly gyógyulgat, ugyanakkor még mindig nagyon beteg. Épp ezért van szükség arra, hogy mindenre felkészüljenek az Operation Menai Bridge kapcsán, ami Károly temetésének kódneve. A kifejezés egy walesi függőhídra utal, emlékeztetve, hogy II. Erzsébet fia milyen sokáig birtokolta a Wales hercege címet – írja a Life.hu

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás