A TV2 műsorvezetőjének gyermekét kirekesztették az óvodában - videó

A kamerák előtt beszélt a jelenségről.



Megosztás
Szerző: L.A.
Létrehozva: 2024.09.25. 14:30
óvoda gyerekek gyerek

Proksa Szandra szülőként azt tapasztalja, már óvodáskorban megjelenik a gyerekek körében a kiközösítés. A TV2 műsorvezetőjének egy öt- és egy egyéves kisfiú édesanyjaként tapasztalta ez a jelenséget, erről a Mokkában beszélt.

Fotó: TV2

Mint mondta, saját óvodáskorú gyereke sokszor volt beteg kiscsoportosként, ezért keveset járt be, és amikor visszatért társaihoz, rendszerint a perifériára került, inkább a felnőttek körében érezte jól magát.

Proksa Szandra nem feltételez rosszindulatot a kicsik esetében, ám szerinte ilyenkor az óvónők feladata, hogy integrálják a gyereket a közösségbe.

Az óvónőknek a felelőssége, hogy a gyereket beintegrálják a többi gyerek közé. Nem vagyok ott, nem látom, de bízom benne. Szoktam is kérni az ő segítségüket, hogy amennyire lehet, fogják a kezét és vigyék be a társaságba

- mondta a műsorban.

Úgy véli, óriási felelősség van a szülőkön, hiszen az általuk mutatott viselkedési normákat viszik be az óvodába, iskolába a kicsik. Hozzátette, legalább ennyire fontos, hogy egy édesanya vagy édesapa felismerje, ha gyerekét bántalmazás éri. Rengeteg esetről hallani ugyanis, ahol a szülő semmit sem vett észre, ám a műsorvezető szerint ez egy rossz szülő-gyerek kapcsolatra enged következtetni.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás