Újabb legenda távozott: elhunyt a népszerű műsorvezető

A televíziós személyiség 88 éves volt.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2024.08.20.
Módosítva: 2024.08.20.
gyász veszteség tragédia halál

Szörnyű veszteség érte a televíziósszakmát: 88 éves korában elhunyt az ikonikus műsorvezető, Phil Donahue. A talkshow műsorok úttörője több évtizeden keresztül meghatározó személye volt az amerikai televíziózásnak.

gyertya
Az ismert médiaszemélyiség 88 éves volt – Fotó: Pexels

Phil Donahue hosszan taró betegség után vesztette életét augusztus 18-án (vasárnap). A halálhírt először a Today nevű show-ban jelentették be, ahol nyilvánosságra hozták a család közleményét, miszerint a műsorvezető: 

vasárnap este otthonában halt meg 44 éves felesége, Marlo Thomas, nővére, gyermekei, unokái és szeretett golden retriever kutyája, Charlie körében.

Az ismert médiaszemélyiség még 1967-ben indította el a The Phil Donahue Show című műsorát, amit később több mint 200 tévécsatornán sugároztak Egyesült Államok-szerte. A műsorát 1996-ig láthatták a nézők, ugyanis ekkorra a talkshow műsorok „bulvárcirkusszá változtak”, emellett pedig megjelentek a versenytársak is, többek között Oprah Winfrey, akik elvették a női nézők egy részét.

Donahue műsorában is előkerültek néha szenzációhajhász témák, viszont közel sem olyan mennyiségben, mint sok más kollégájánál. Az adásokban nagyobb hangsúlyt fektetett a heves vitákat gerjesztő társadalmi-politikai kérdésekre. Donahue a Daytime műsorkategóriában nem kevesebb mint 9 Emmy-díjat nyert (és 21 jelölést kapott), illetve egy főműsoridős Emmyt is elhódított – számol be róla a Variety.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás