Kós Hubert családjával piheni ki a győzelmét

Még csak huszonegy éves, de már olimpiai bajnok. Az úszónak nem sok ideje jut a pihenésre, ugyanis még úgy érzi, van hova fejlődnie.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.08.25.
Los Angeles Kós Hubert olimpia győzelem

Belopta magát az ország szívébe a huszonegy éves úszó, amikor megszerezte a párizsi olimpia első magyar aranyérmét. Kós Hubert 200 méteres hátúszásban győzött. A bajnok a mai napig nem dolgozta fel ezt a bámulatos sikert.

20240805_102_KAR
Kós Hubert fantasztikus sikert ért el az olimpián (Fotó: Hot! magazin archív)

„Így, egy héttel később talán már kicsit kevésbé hihetetlen, de szerintem kell legalább fél vagy egy év, mire sikerül ezt az egészet felfognom. Az első pár nap hektikus volt, azt se tudtam, hol áll a fejem! Leírhatatlan érzés volt az egész, a dobogón állni, meg minden. Viszont, mivel másnap is volt futamom, muszáj volt lefeküdnöm. Aludni viszont nem tudtam! Olyan fantasztikus érzés az olimpián nyerni, amire egyszerűen nem lehet számítani… Még csak hasonlítani sem tudnám semmihez” – mesélte a fiatalember lelkesen a Hot! magazinnak, miután hazajött Párizsból. 

Jó érzés itthon lenni, viszonylag ritkán vagyok itt, mivel Amerikában edzem. Egy hét pihenőt kaptam, amit a családommal tervezek tölteni. Aztán utazom vissza Amerikába, és folytatódik az edzés. Az ottani csapatban többen is vannak, akik több érmet szereztek, ezért van még hova fejlődnöm

 – mondta szerényen.

20240801-CSS_1242
Hubert máig nem fogta fel, hogy aranyérmes lett (Fotó: Hot! magazin archív)

Már a következőre készül

Hubi örül annak, hogy a következő olimpiát Los Angelesben tartják, hiszen otthonosan mozog Amerikában. Ráadásul szerinte a teljesítménye is jobb lehet ott.

„Valószínűleg nem kell majd sokat utaznom repülővel, ami jó, mert nem leszek fáradt az utazástól vagy az időeltolódástól. Sokkal könnyebb olyan helyen úszni, ahol otthon érzem magam” – magyarázta.

Hubert az eddigi pályafutása alatt rengeteg érmet és díjat szerzett, de mivel ez a győzelem minden eddigi eredményét felülmúlja, különleges helyre szánja az aranyérmet.

Pontosan tudom, hova kerül majd. Nem oda, ahol a többi van. De egyelőre ez a saját titkom

 – mondta sejtelmesen.

Előkelő hely

Az idei olimpián 205 delegáció sportolói mérték össze a tudásukat. A magyar küldöttség 6 arany-, 7 ezüst- és 6 bronzérmet szerzett, tehát ebben az évben is elképesztően teljesített: hazánk a 14. helyen végzett az éremtáblázaton.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás