„Próbáltam csak élvezni" - Kós Hubert elárulta a győzelme titkát

Kós Hubert a magyar küldöttség negyedik érmét szerezte Párizsban. A kiváló magyar úszó 200 méter háton győzött.



Megosztás
Szerző: HWK
Létrehozva: 2024.08.01.
Módosítva: 2024.08.01.
Kós Hubert Olimpia 2024 párizsi olimpia 2024

A 200 méteres hátúszásban Párizsban olimpiai bajnok Kós Hubert megpróbált nem rágörcsölni a csütörtöki döntőre, amely során végig a saját versenyzésére koncentrált, ez pedig meghozta számára a sikert.

Kós Hubert
Kós Hubert Fotó: Csudai Sándor

"Hihetetlen, még nem tudtam feldolgozni. A 200 méter hátat úgy kell úszni, hogy érzésre: ahogy érzed magad a napon, úgy kell beosztani az erődet, és ma ezt csináltam. Kicsit fáradtnak éreztem magam, mert tudtam, hogy jó nagyon a második fele, tudtam, hogy ott tudok jönni. Az első 100-on meg az volt a terv, hogy jó iramban kezdjek, ott tudjak lenni az elején, és a vége döntött. Próbáltam saját magamra fókuszálni, tudtam, ha megcsinálom, akkor nem lehet baj. Úgy sétáltam ki, hogy rá se néztem az ötkarikára, nem gondolkoztam azon, hogy ez egy olimpia, és utolsó esély, vagy arra, hogy négy év múlva van a következő. Ebbe bele lehet halni, bele lehet darálni magad. Próbáltam csak élvezni, arra gondolni, hogy ez is csak egy verseny, amiből már milliót leúsztam. Nagyon örülök, hogy sikerült. Amikor beértem, láttam, hogy csak az én időm van kinn, és tudtam, hogy megnyertem." - mondta Kós Hubert.

Kós Hubert a magyar küldöttség negyedik érmét szerezte Párizsban. Múlt szombaton a párbajtőröző Muhari Eszter harmadik lett, szerdán pedig a férfi kardcsapat, valamint Milák Kristóf 200 méteres pillangóúszásban végzett a második helyen.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás