„Az áldásotokat kérem” – Zarándokhely lett Bódi Gusztiék nagyecsedi kútja

A nagyecsedi Szerelmesek kútja az utóbbi években zarádokhely lett a Bódi család tisztelői körében. Számos legenda szól ugyanis arról, hogy akik isznak a kút vízéből, örök szerelmet nyernek, napokon belül pedig Bódi Guszti és Margó is tiszteletét teszi a helyszínen.



Megosztás
Szerző: Natasha
Létrehozva: 2024.08.05.
Módosítva: 2024.08.05.
bódi guszti bódi margó Nagyecsed kút

Bódi Guszti és Margó szívében örök helye van Nagyecsednek, ugyanis a házaspár története ebben a szabolcsi faluban kezdődött. A szerelmesek egy kútnál randevúztak először, és pontosan onnan szöktette meg Guszti Margót sok-sok évvel ezelőtt. Nem csoda, hogy miután a zenészt díszpolgárrá avatták, erre a bizonyos kútra is felkerült egy márványtábla, amelyen a házaspár arcmása látható. Ám a történetnek itt még nincs vége…

Bódi Guszti
Bódi Guszti és Margó kútjához zarándokolnak az emberek (Fotó: Metropol)

Bódi Guszti és a kút legendája

Nem véletlenül keresztelték el a kutat a Szerelmesek kútjának, ugyanis a legenda úgy tartja, hogy aki iszik a vízéből, az örök szerelmet nyer. Olyat, mint Gusztié és Margóé. A helyiek elmondása szerint rengetegen látogatják azóta is a helyet, s vannak olyanok, akik több száz kilométert tesznek meg csak azért, hogy fotót készítsenek, vagy igyanak a vizéből.

Évekkel ezelőtt kaptunk egy levelet, hogy lehet, meg kellene szüntetni a táblánkat, mert egyre több lett a félrelépés. Sokan ugyanis nem azzal estek szerelembe a faluban, akivel illendő lett volna… Szerencsére a tábla ottmaradt, és azóta nem hallottunk hasonló történetet

– mondta Guszti korábban lapunknak, aki hamarosan visszatér a legendás kúthoz. Margóval ugyanis koncertet adnak, de természetesen a rajongókat a zarándokhelynél is várják, hogy áldást adjanak a szerelmükre. Nem csoda, hogy rengeteg üzenetet kapnak ezzel kapcsolatban:

Kérlek Guszti, Margó, segítsetek megtalálni a párom. Megyek a kúthoz, iszok is belőle, és az áldásotokat is kérem

– írta valaki a kommentelők között. 

„Ott leszünk, meg akarom találni a szerelmem. Áldjon meg az Isten titeket!” – fogalmazott egy másik hozzászóló. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás