Stohl András: Amíg az ember nem kerül közel ezekhez a problémákhoz, átsiklik fölötte

Augusztus 12-től elindul az Újratervezés negyedik évada. Stohl András ismét műsorvezető lesz, ezúttal azonban Szabó Zsófi oldalán. Lapunknak adott interjújában a forgatás részleteiről mesélt.



Megosztás
Szerző: M. K.
Létrehozva: 2024.07.26.
Stohl András Szabó Zsófi Újratervezés (tévéműsor)

Stohl András az Újratervezés idei, negyedik évadában Szabó Zsófi, Szabó András Csuti és Lehoczky Léna lakberendezővel különleges, négyes felállásban teszi jobbá rászoruló családok lakhatási körülményeit és ezzel nemcsak az életszínvonalukat, hanem az életüket is újratervezik. A műsor augusztus 12-től lesz látható a TV2 Klubon. 

Stohl András
Stohl András jó érzéssel élte meg, hogy újra segíthettek a családoknak (Fotó: Szabolcs László)

„Ehhez nem lehet hozzászokni”

Stohl Buci elárulta, hogy ahhoz az érzéshez semennyire nem lehet hozzászokni, amikor először találkozik az érintett családokkal.

„Egészen addig, amíg az ember nem kerül közel ezekhez a problémákhoz, könnyedén átsiklik fölötte. De amikor ott vagyunk, be kell menni azokba a lakásokba, oda kell menni azokhoz az emberekhez, akkor az arcunkba kapjuk azt az életet, amit ők élnek. Az adja benne a jó érzést, hogy tudom, hogy segíthetek rajtuk. Nehéz látni, hogy nincsenek jól, de tudom, hogy a kezünkben van az a lehetőség, hogy megváltoztassuk az életüket. Az ingatlanok elképesztő felújításon és átalakuláson mennek keresztül és hatalmas löketet ad a rászorulóknak, hogy ez a problémájuk megszűnik. Ezeknek az embereknek nincs olyan problémájuk, hogy hogyan szeressék vagy támogassák egymást. Így, hogy ebben a műsorban megoldást kínálunk számukra az egyik legnagyobb problémájukra, tudjuk, hogy egy jobb életminőséget kapnak.”

Stohl András
Stohl András műsorvezető társa az Újratervezés negyedik évadában Szabó Zsófi lesz (Fotó: Szabolcs László)

Az átadás pillanata mindent felülír

Arra a kérdésre, hogy melyik család sorsa érintette meg leginkább a műsorvezetőt, Stohl András úgy fogalmazott: nem szeretne kiemelni egyet sem, hiszen teljesen más életekről beszélünk.

„Mindegyik történet másért érintett meg, mindegyiküknél máshogy változott meg a boldogságszint is. Akadt olyan család, ahol a gyerekek nem igazán voltak kommunikatívak az elején, a végére pedig egy csacsogó, mosolygós családtól búcsúztunk el. A műsornak ez a legjobb része, amikor átadhatjuk nekik az új otthonukat.”

S hogy Stohl András mennyire vitte haza a lelkében a látottakat?

„Vezettem már ezt a műsort, tudtam, hogy mire számítsak, Zsófinak nehezebb volt ebből a szempontból. Ezek olyan emberi sorsok, amiket nem lehet kizárni, mindenképpen hazaviszed. Ilyenkor azért előjön, hogy adjunk hálát annak, amink van és próbáljuk meg élvezni az életet, nem pedig állandóan problémákat keresni.”

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás