Kitálalt a királyi család csodadadusa: ezt a 6 szabályt be kell tartania Sarolta hercegnőnek

Vilmos herceg lánya különleges nevelésben részesül.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2024.07.16.
Sarolta hercegnő katalin hercegné királyi család nevelés

Károly király legidősebb lányunokája, és Vilmos herceg középső gyermeke, Sarolta királyi hercegnő az egyik legnépszerűbb tagja a királyi családnak. A szőke, virgonc hercegné ugyanis ugyanolyan stílusosan öltözködik, mint az édesanyja, és ugyanolyan élettel teli és vidám típus, mint az édesapja. Még csak 9 éves, de már most látható, hogy a család egyik leggazdagabb tagja lesz a jövőben, ugyanis befolyása a divat világában vitathatatlan. Azonban még jó néhány évig a gondtalan gyermekkorát élheti – már amennyire a királyi család formaságai között az lehetséges –, ezért a nevelésében részt vesz az Egyesült Királyság egyik, ha nem a legjobban képzett dadusa is, Maria Teresa Turrion Borrallo, aki most elárulta, hogy milyen szabályokat állított fel a gyermekek számára.

Platinum Jubilee celebrations - Day Three
Vilmos herceg gyermekei szigorú, de különleges nevelésben részesülnek /Fotó: Stephen Lock / i-Images

A Life.hu szedte össze a dadus nevelési módszerének főbb alapköveit, mint írták, a nevelőnő a „no nonsense” hozzáállásáról híres, vagyis közvetlen, lényegre törő és mentes a felesleges túlbonyolítástól. Éppen ezért 6 fő alapszabályt fektetett le az utódok számára:

Sok időt töltsenek a szabadban

A dadus a Norland College-ban tanulta ki a szakmát, ahol az egyik legfontosabb szabály, hogy a szabadban és játék közben fejlődnek a legtöbbet a gyermekek. Szigorúan nem is gyerekként, hanem gyermekként hivatkozik is rájuk tiszteletből. Legyen szó aktív sportolásról, kutyákkal való játékról vagy kertészkedésről, az időjárás függvényében mindig sok időt töltenek el együtt a szabadban. Emiatt a gyermekek szeretnek együtt játszani kint a szabadban, és érdeklődnek a természet és az új dolgok iránt.

Folyamatos új ízek bevezetése

Maria, hogy segítse a gyermekek étkezési szokásainak egészséges kialakulását, gyakran kísérletezik az új ízekkel. Ezáltal kevésbé válogatósak a gyermekek, és ez hozzájárul az egészséges táplálkozás kialakításához is.

Nincs kiabálás

Maria Borrallo és a királyi család egyik tagja sem kiabál a gyermekekkel. Minden konfliktust szigorúan csendesen és határozott kommunikációval oldanak meg. Ez a szabály a gyermekekre is vonatkozik, akik egymás között sem kiabálhatnak, ezzel elkerülve a veszekedést. A dühroham vagy a sírás kizárt.

Kreatív tanulás és játék

A dadus nem erőltet semmilyen játékot vagy speciális hobbit a gyermekekre, hagyja, hogy maguk tapasztalják ki, hogy mit szeretnek. Emellett a játékos tanulás elkötelezett híve is. Sarolta hercegnő például imád festeni és rajzolni, ezért a számára gyakran kreatív játékokat talál ki a nevelőnő.

Többnyelvű kommunikáció

Mario Borrallo hat nyelven beszél folyékonyan, ezért segíti a gyermekek nyelvi készségeinek fejlesztését is. Emellett spanyol nyelvleckéket tart Saroltának és György hercegnek is. Amennyiben valamelyik gyermek más nyelvet szeretne tanulni, azzal sincs gond, Maria a francia nyelv nagy szakértője is.

Korai lefekvés

Ha talán egy olyan szabályt kéne kiemelnünk, amelyet nehezebben viselhetnek el a gyermekek, az a szigorú lefekvési menetrend. A gyerekeknek ugyanis este 7 órakor már ágyban kell lenniük, hogy frissen és kipihenten ébredjenek. Lefekvés előtt azonban az édesanyjuk, Katalin hercegné szokott esti mesét olvasni nekik. 

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás