Internetes csalók éltek vissza Nagy Melanie halott testvérének emlékével

A műsorvezető teljesen kiakadt, amikor meglátta a róla készült hamis Facebook-profilt. Nagy Melanie a követőit kérte, hogy jelentsék a kamuoldalt, hogy ne éljenek vissza a nevével.



Megosztás
Szerző: Cs.G.
Létrehozva: 2024.05.18.
Nagy Melanie kamu profil visszaélés

Az internetnek hála ma már mindent szinte egy kattintással el tudunk intézni, azonban a világháló nyújtotta lehetőségeket a bűnözők is kihasználják. Az online csalásoknak ennek megfelelően sajnos sokan áldozatául esnek, ez alól pedig a hírességek sem kivételek: Pápai Joci, Péter Srámek, Hajdú Péter és más celebek többször számoltak már be olyan esetekről, amikor ismeretlenek saját meggazdagodásuk céljából a hírességeket imitáló kamuprofilokat készítenek, és gyanútlan rajongókat vernek át.

Nagy Melanie
Rengeteg magyar sztár esett már internetes csalás áldozatául (Fotó: Pexels / Pexels)

Nagy Melanie is csalás áldozata lett

Nemrég Nagy Melanie-val történt hasonló, aki Instagram-oldalán osztotta meg, hogy álprofilt készítettek róla a Facebookon. A legnagyobb felháborodást érthető módon az váltotta ki a műsorvezetőből, hogy néhai testvérének az emlékével is visszaéltek.

Továbbra sincsen nyilvános Facebook-oldalam! Undorító féreg munka, amit ez a beteg személy ellenem elkövet. A halott testvéremnek az emlékével visszaélni, továbbá a gyermekeimmel minden határt átlép! Kérem, aki teheti, jelentse az oldalt!

– kérte a követői segítségét Melanie.

Úgy tűnik, hogy a felhívás elérte a célját, mert az oldal cikkünk megjelenésekor már nem létezik!

Nagy Melanie
Nagy Melanie-t teljesen felháborította, hogy a halott testvérének emlékével is visszaéltek (Fotó: Nagy Zoltán)

Peter Srámeket is mélységesen felháborította az internetes csalás

Hogy egy hasonló esetet vegyünk, korábban Peter Srámek is hasonló csalás áldozata lett. Az énekes elmondta a Metropolnak, hogy a helyzet rendkívül kellemetlen volt számára.

„A rajongóim jelezték a menedzserem és felém, hogy a nevemben üzeneteket kaptak, és pénz kértek tőlük. 

Azt kérdezték tőlem, hogy esetleg én állok-e mögötte, ha nem, akkor viszont valaki visszaél a nevemmel. Hangsúlyozom, soha, senkitől nem kértem és nem is kérnék pénzt!

Nem tudtam mást javasolni, csak hogy legyenek elővigyázatosak, ne válaszoljanak a megkeresésekre. Amikor egyre gyakoribbá váltak ezek a levelek felém, akkor döntöttem úgy, hogy a közösségi oldalamon tisztázom magam” – mondta korábban a lapunknak az énekes.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás