Egyre rosszabb a helyzet: gondnokság alá helyezték a demenciával küzdő világsztárt





Bíróság döntött a kijelölt személyekről.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2024.05.10.
gondnokság Brian Wilson demencia

Brian Wilson családja februárban jelentette be, hogy a Beach Boys 81 éves alapító tagja demenciában szenved, és új gondnokokat jelöltetnek mellé. Erre azért volt szükség, mert a zenész felügyeletét januárig felesége látta el, ám ő idén év elején meghalt

Fotó: Pexels

Melinda több volt, mint a feleségem. Ő volt a megmentőm

– jelentette ki akkor Wilson, aki a 60-as években több idegösszeomlást kapott, drogfüggőséggel és hallucinációkkal küzdött, ráadásul mániás depressziót is diagnosztizáltak nála. Emiatt 1995-ös házasságkötésük óta a felügyeletét felesége látta el, akivel öt gyereket is örökbe fogadtak. A nő halála után azonban muszáj volt más megoldást keresni, családja fordult ez ügyben bírósághoz.

Kétséget kizáróan megállapítható, hogy a beteg már nem képes jó döntéseket hozni saját gyógykezelésével kapcsolatban

– indokolta döntését Gus T. May bíró, aki a gondnokságot Wilson két régi alkalmazottjára bízta, így a jövőben az egykori menedzser LeeAnn Hard és a volt életrajzíró Jean Sievers járhat majd el a zenész nevében.

A többi hírhedt esettől eltérően, amikor olyan legendás sztárokat helyeztek akaratukon kívül gondnokság alá, mint például Britney Spears, a Beach Boys egykori slágergyárosa maga is beleegyezett a tervbe – emlékeztetett az ABC.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás