RETRO RÁDIÓ

Oszter Alexandra maga rakja rendbe néhai édesapja birtokát

Alig két és fél év alatt olyan sokat romlott az Oszter-birtok állapota, hogy mostanra elkerülhetetlen, hogy felújításokat végezzenek rajta. Az örökösöknek azonban úgy tűnik, nincs pénzük a beruházásra, így maguk látnak neki...Megosztás
Szerző: Zs.
Létrehozva: 2024.02.23.
Oszter Sándor felújítás Oszter Alexandra failoni donatella medence

Oszter Sándor 2021. október 30-án váratlanul hunyt el. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész a felesége, Failoni Donatella karjaiban halt meg, mint később kiderült, szívinfarktus következtében. A családot lesújtotta a 73 éves, egyébként makk egészséges családfő távozása, nem voltak felkészülve a búcsúra. Nem volt tervük arra vonatkozólag, hogy mi lesz a diósjenői birtokkal, az ott felhalmozott emlékekkel és értékekkel. Talán éppen ezért nem is nyúltak semmihez az elmúlt két és fél évben. Most azonban eljött az idő, van ami nem várhat tovább.

Oszter Sándor Oszter Alexandra
Oszter Sándor és Oszter Alexandra nagyon szerették egymást (Fotó: MTI )

Csöpög a csap, rohad a medence 

Az édesapja halála után körülbelül egy évvel úgy döntött Oszter Alexandra, a művész egyetlen leánygyermeke, hogy Diósjenőre költözik kedvesével. A képzőművészt elszakíthatatlan érzelmi szálak fűzik a helyszínhez, az édesapja energiái a mai napig belengik a szobákat, a kertet, a fákat, a szobrokat. Ahhoz azonban, hogy kényelmesen tudjon ott lakni, mára elkerülhetetlen felújításokra van szükség. Alexandra a Facebook-oldalán írt a napokban először arról, hogy pontosan mit kellene tenni. A felmerülő munkálatok első olvasatra is drága mulatságnak tűnnek, ezért Oszter lánya úgy döntött, hogy maga veszi kézbe a dolgokat. 

Az emeleten nem lehet használni a vizesblokkokat, mert a földszinten látható a szivárgás. Ki az, aki kideríti, mielőtt a fél házat lebontanánk, hogy hol a probléma és mi lehet a megoldás? Mielőtt valaki kijön 100 ezerért és nincs megoldás… Ötleteket kérek, ki kihez fordulna?

– tette fel a kérdést közösségi oldalán Oszter Alexandra, a válaszoktól azonban nem lett jókedve, mivel minden kommentelője szerint ezekhez a munkákhoz szakemberek kellenek. A másik felmerülő probléma kapcsán sincs könnyű helyzetben: 

Ötleteket kérnék. Adott egy medence, mely sűrűn tele van ezzel-azzal… (levelek, békák, csigák, iszap). Sima szivattyú nem szívja ki. 1. Ki csinált már ilyet? 2. Van-e olyan az ismerőseim között, akinek építő jellegű megoldó képlet jelent meg a fejében? 3. Hogy ne legyen egyszerű, a kert lejt a medence felé és az is komoly kérdés, hova mehetne ki a víz a trutyival együtt…

– érdeklődött Alexandra, aki fotót is mellékelt a szörnyű állapotban lévő medencéről. 

Oszter medence
A kerti medence borzalmas állapotban van – Fotó: Oszter Alexandra 

Hogy érzékeljük, hogy valaha milyen gyönyörű volt ez a medence, ahhoz meg kell nézni egy korábban feladott hirdetést (a család akkor még el akarta adni), ahol a kertről is készült fotó: 

Íme Oszter medencéje a fénykorában  (Fotó: Ingatlan.com)

Hogy Oszter Alexandrának végül sikerül-e helyrehoznia a javítanivalókat, az még a jövő zenéje. Mindenesetre beszédes, hogy nem egyből szakembert hív, hanem maga akarja megoldani. Ennek egyetlen oka lehet: nincs elég forrása arra, hogy szakemberek állítsák vissza a dolgokat az eredeti állapotukra. 

 

 

Ezeket olvastad már?
„Nekem ez a legszebb ajándék” – Soltész Rezső unokája Luxemburgból repül haza nagypapája 79. születésnapjára

„Nekem ez a legszebb ajándék” – Soltész Rezső unokája Luxemburgból repül haza nagypapája 79. születésnapjára

Ennél cukibbat nem látsz! Ebben is utánozza kisfia az Exatlon sztárját – Fotó

Ennél cukibbat nem látsz! Ebben is utánozza kisfia az Exatlon sztárját – Fotó

Megszólalt az Omega-botránnyal kapcsolatban Benkő László fia

Megszólalt az Omega-botránnyal kapcsolatban Benkő László fia

„Én ezt nem merném bevállalni” – Horváth Gréta megosztó videót tett ki, Horváth Éva és Kandász Andi is hozzászólt

„Én ezt nem merném bevállalni” – Horváth Gréta megosztó videót tett ki, Horváth Éva és Kandász Andi is hozzászólt

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás