Kaszás Pétert gyászolja a hazai művészvilág, megható sorokkal búcsúznak a sztárok





Az egész művészvilágot megrázta Kaszás Péter halálhíre. Sokan szerették, még többen tisztelték. Megható sorokkal, emlékekkel búcsúznak tőle barátai, kollégái.



Megosztás
Szerző: Mona
Létrehozva: 2024.01.11.
Módosítva: 2024.01.11.
Kaszás Péter emlékezés gyász búcsú

Még magunkhoz sem tértünk Benedek Miklós keddi halálhíre hallatán, egy nappal később, szerda délután újabb gyászhír érkezett: elhunyt a nagyszerű dalszerző: Kaszás Péter. Az internetet elárasztották a hozzá fűződő emlékek, érzések mindazoktól, akik tisztelték, szerették, akik megannyi sikeres dalt köszönhetnek a slágergyárosnak. Ezekből gyűjtöttünk össze jó néhányat.

Kaszás Péter
Nem enyhül a nemzet gyásza, újabb veszteség érte az ország. Elhunyt Kaszás Péter dalszerző 
Fotó: YouTube

Peter Srámek nemcsak dalai egy részét, hanem barátságát is köszöni a dalszerzőnek, Kaszás Péternek.

Nyugodj békében, drága barátom, Kaszás Péter, köszönök mindent. Madarak szállnak című lemezemet neked köszönhetem, csodálatos dalokat írtál nekem, ha jól tudom, velem dolgoztál utoljára. Élveztem minden percét! Sokat nevettünk, esténként dolgoztunk, soha nem mondtál nekem nemet, mindig nyitva volt az ajtód. Nagyon hálás vagyok azért, hogy megismerhettem és együtt dolgozhattam veled. Köszönöm a közösen elért eredményeket!” – írja a szlovák származású énekes.

Bódi Guszti és a Fekete Szemek is búcsúzott Kaszás Pétertől. Több albumukat is a dalszerzőnek köszönhetik, amiért örökké hálásak lesznek.

Szomorúan olvasom a híreket. Elment Kaszás Péter! Emléke örökké szívünkben él. A kezdetekben több mint tíz évig dolgoztunk a stúdiójában. Neki köszönhetjük elsősorban a Szeretlek-Szeretlek című nagy sikerű albumunkat, hiszen Ő hangszerelte. Azon kívül több albumunk is az Ő drága kezei alól került ki! Nagyon sajnáljuk, még maradhattál volna! Békés nyugodalmat, Péter, legyen könnyű neked a föld!” – olvasható Bódi Guszti és Margó hivatalos Facebook-oldalán.

Tilinger Attilát szintén nagyon megviselte Kaszás Péter halála. Közel álltak egymáshoz, ezért is olyan nehéz számára a búcsúzás.

Elment Kaszás Péter. Az országnak egy legenda, egy művész, egy dalszerző. Nekem pedig igaz barátom és a mentorom volt. A belém vetett hite nélkül nem lett volna sem erőm, sem lehetőségem a pályámon elindulni. Peti! Köszönöm a sok átbeszélgetett estét, a számtalan dalt, amit kaptam Tőled, a »rossz kávékat«, a duetteket, a nagy kajálásokat, a sok tanácsot és biztatást, valamint azt, hogy a barátomnak tudhattalak! Az utolsó találkozásunkkor a búcsúnál azt mondtad: »Atti, gyertek és öleljük meg egymást!« Aztán négyen összeölelkeztünk és nem akartál elengedni bennünket. Mi sem téged… És ma sem akartunk, de te úgy döntöttél, hogy menni szeretnél… Talán tudtad, érezted… Nagyon fogsz hiányozni! Sosem feledünk el… Isten veled, Peti!” – osztotta meg érzéseit az énekes.

Komáromi Pisti nem csak kollégáját, egyben barátját is elveszítette. Ő is búcsúzik a nagyszerű dalszerzőtől.

Ma reggel elment Kaszás Péter. Nincsenek szavak. Nagyon jó barátok és munkatársak voltunk. Én csináltam meg a Wikipédia-oldalát is, megpróbálva a gazdag és felejthetetlen életét összefoglalni, olvasta” – írja az egykori rendőr dandártábornok.

A Dupla Kávé együttes nagyra tartotta a slágergyárost. Sok közös szerzeményük óriási sikert aratott.

Szomorúan adjuk hírül, hogy meghalt Kaszás Péter, dalszerző, zenész, hangmérnök. A Dupla KáVé első néhány lemezén nyolc szerzeménye is szerepelt, és sok időt töltöttünk együtt a stúdiójában. A második albumunk után kapta meg a Huszka Jenő-díjat, amit az adott évben legnagyobb példányszámban eladott hanghordozó címadó daláért adnak. Kaszás Péter tehetséges és kedves ember volt, szeretettel emlékezünk rá. Közös dalaink: Ha nem tudom, nem fáj; Harcolj a szépért; Szerelmet szerelemért; Bye bye lány; Te kellenél; Bolondok háza a szívem; Szívünkben minden megy tovább; Csupa sóhaj az élet” – írja az együttes a közösségi oldalán.


 





 





Ezeket olvastad már?
Kitálalt a műsorvezető: az eljegyzésük előtt megcsalta a vőlegénye

Kitálalt a műsorvezető: az eljegyzésük előtt megcsalta a vőlegénye

Danny Blue már egy nénit is megmentett a csalóktól

Danny Blue már egy nénit is megmentett a csalóktól

Lehetetlen máshova nézni: kivágott fenekű bőrszerkóban villantott Tolvai Reni

Lehetetlen máshova nézni: kivágott fenekű bőrszerkóban villantott Tolvai Reni

Szandi elárulta évtizedek óta tartó házassága titkát: Sosem hinnéd, mi az

Szandi elárulta évtizedek óta tartó házassága titkát: Sosem hinnéd, mi az

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás