„Nem vagyok hajlandó tudomásul venni” – előkerült a meghalt magyar színésznő utolsó interjúja





Galambos Erzsi csütörtökön hosszú, de méltósággal viselt betegség után, élete 92. évében elhunyt. Az ünnepelt színésznő egyik utolsó interjújából idézünk most.



Megosztás
Szerző: mkb
Létrehozva: 2023.11.17.
Galambos Erzsi interjú színésznő

Galambos Erzsi egészségi állapota miatt tavaly vonult vissza végleg az aktív színjátszástól. Méltósággal viselt betegsége után november 16-án, életének 92. évében hunyt el. Az egyik utolsó személyes interjúját tavaly októberben adta a Retro Rádióban, Abaházi Csaba műsorában. Most felidézzük az ünnepelt színésznő legemlékezetesebb gondolatait az Abaházi Presszóból.

Galabos Erzsi 03
Galambos Erzsi még a szemetet is elegánsan vitte le (Fotó: Kállai Márton)

„Ha Domingo jönne, felvarratnám az arcom”

A műsorvezető rögtön egy bókkal kezdett: megdicsérte a művésznő elegáns öltözetét, mire a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő nevetve azt felelte:

Én ha leviszem a szemetet, akkor is így nézek ki, mert sosem lehet tudni, mikor jön fehér lovon velem szembe az a bizonyos herceg, aki azt mondja: Galambos Erzsi, légy a feleségem! Azt hiszem, nem árulok el nagy titkot: 1931. december 5-én születtem, most decemberben leszek 91 éves” – mondta a tavaly októberi interjúban. Nem veszem tudomásul. A 90 az egy borzalmas évszám, utálom, nem szeretem. De nem vagyok hajlandó tudomásul venni. Elkövetek mindent, hogy jó formában maradjak”

Ha [Placido] Domingo jönne, ő nagy kedvencem, akkor felvarratnám az arcom. De nincs semmilyen beavatkozás rajtam, sokan nem hiszik el, de lényegtelen, hogy ki mit hisz. Egy fontos: hogy én jól érezzem magam a bőrömben. És jól érzem

– ismerte el a művésznő.

Galambos Erzsi
Sokan nem hiszik, de nem volt plasztikai beavatkozása (Fotó: Zih Zsolt)

Magánélet és karrier: két hátizsák

Hozzátette: a pályája és családja egyformán fontos számára:

Mint két külön hátizsák. Amikor bemegyek a színházba, felveszem azt a hátizsákot, a másikat leteszem a portán. Amikor kijövök a színházból, kicserélem, és jön a privát élet.

Galambos Erzsi elmondta: sosem érezte fárasztónak a munkáját, pedig elképesztő karrier áll mögötte: 75 éve volt a pályán, százon felül van a főszerepei száma. Emellett pedig háziasszonyként, családanyaként is helyt állt.

A férjem, Petrovics Emil csak azt szerette megenni, amit én főztem. Akkor este nekiálltam. De ez sem volt fárasztó. Kitaláltam, hogy: ki szeret vasalni? Senki. Odaraktam a tévé elé a vasalódeszkát, és azt képzeltem, hogy ez a szerepem.

„Fáj a szívem, hogy elmúlt

Amikor én születtem, jó kedvében volt a jóisten. Nagyon sok rossz történt gyerekkoromban, de arról most nem beszélünk. A karrierem egész 75 évében azt kell mondani: csoda, amit csinálhattam. Ennyi helyre eljuthattam, ennyi zseniális kollégával játszhattam együtt. De nem nagyon szeretek visszagondolni, mert fáj a szívem, hogy elmúlt

Az interjúban mesélt amerikai karrierjéről, kedvenc szerepeiről, és arról is, hogy mekkora fülest kapott édesapjától, amiért vak nagymamáját moziba vitte szórakozni...

Galambos Erzsi művészi munkáját számos kitüntetéssel ismerték el. 1968-ban Jászai Mari-díjat kapott, 1973-ban érdemes, majd 1981-ben kiváló művész lett. 1993-ban Déryné-díjat ítéltek neki, 1998-ban a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjává választották. 2002-ben pályája elismeréseként, a musical műfajának meghonosításáért, élményt adó színészi alakításaiért Kossuth-díjat kapott. Egészségi állapota miatt tavaly vonult vissza végleg az aktív színjátszástól. Méltósággal viselt betegsége után november 16-án, életének 92. évében hunyt el.

 





 





Ezeket olvastad már?
Kitálalt a műsorvezető: az eljegyzésük előtt megcsalta a vőlegénye

Kitálalt a műsorvezető: az eljegyzésük előtt megcsalta a vőlegénye

Danny Blue már egy nénit is megmentett a csalóktól

Danny Blue már egy nénit is megmentett a csalóktól

Lehetetlen máshova nézni: kivágott fenekű bőrszerkóban villantott Tolvai Reni

Lehetetlen máshova nézni: kivágott fenekű bőrszerkóban villantott Tolvai Reni

Szandi elárulta évtizedek óta tartó házassága titkát: Sosem hinnéd, mi az

Szandi elárulta évtizedek óta tartó házassága titkát: Sosem hinnéd, mi az

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás