„Engem és a testvéremet sem ismerte már fel” – MC Hawer könnyeivel küzdve mesélt édesanyja elvesztéséről





MC Hawer és a Tekknő duó egyik legnépszerűbb nótája most igencsak aktuális. Kimegyek a temetőbe… című daluk 11 éve minden alkalommal feltépi a régi sebeket.



Megosztás
Szerző: Mona
Létrehozva: 2023.11.03.
MC Hawer Halottak Napja édesanya

MC Hawer 2012-ben veszítette el édesanyját. Bár már eltelt tizenegy év, nincs olyan nap, vagy fellépés, amikor ne jutna eszébe szülője. Pláne, mert az egyik legnagyobb slágerük, a Kimegyek a temetőbe… című dal is pont arról szól, mint az elmúlt időszak: az emlékezéséről.

MC Hawer
Édesanyját tizenegy évvel ezelőtt veszítette el. (Fotó: Markovics Gábor)

A fellépések alkalmával minden alkalommal énekelnünk kell, ugyanis nem csak alapból benne van a műsorunkban, hanem követeli a közönség is. 

Szinte folyamatosan feltépi a sebeket, bár ahogy telik az idő, a fájdalom is enyhül. 

„Annak még örülök, hogy megélhette a sikereimet” – kezdte lapunknak a mulatós rapper, aki most, Halottak napja alkalmából is felkereste édesanyja sírhelyét az Új köztemetőben.

Sokkal inkább közelebb áll hozzám az a felfogás, hogy gyászolni, emlékezni magunkban kell. Én szívesebben gyújtok ilyenkor is egy gyertyát, de ha időm engedi, kimegyek hozzá a temetőbe. A húgom sokkal inkább szorgalmazza, hogy nézzünk rá a sírjára. A 60 év felé közeledek, én magam is azt gondolom, ha velem történik valami, a gyerekeimre nem rónám rá azt a felelősséget, hogy a síromat gondozzák és a fölött pityeregjenek, hanem őrizzenek meg a szívükben” – fűzte hozzá.

Hawer mondhatni nyitott könyv a rajongók előtt, mindig őszintén beszélt életéről. Ám a szülei és a gyermekkora olyan érzékeny téma, amiről néhány hónappal ezelőtt a Borsnak mesélt először. Volt idő, amikor nem az édesanyja nevelte, de ezen is túl tudott lépni. Rendeződött a kapcsolatuk, viszont egy betegség mégis közéjük állt...

Az én véleményem – nem biztos, hogy ezzel a családban mindenki egyet fog érteni –, hogy Alzheimer-kórban szenvedett. 

„Szerencsére a húgom mindig mellette volt, mert én az utóbbi időben egyszerűen nem voltam képes meglátogatni. Amikor elmentem a lányommal és a fiammal, mindig azt kérdezte tőlem, hogy ki az a két szép gyerek. Szörnyű érzés volt megélni és látni, hogy már nem ismeri fel az unokáit. Később még rosszabb lett a helyzet, mert engem és a testvéremet sem ismerte már fel."

Fájt, így ebből az egészből inkább kimenekültem. 

„A végén rákos lett, ami nagyon gyorsan elvitte őt” – idézte fel a múltat Koczka Géza. „Miután az édesapját neki kellett 3 évig ápolni az agyvérzése után, egyetlen lányként a családban, ezért mindig az volt a kívánsága, hogy gyorsan haljon meg, vagy ne tudjon róla. Tulajdonképpen így is lett, hiszen az Alzheimer miatt már fel sem tudta fogni, hogy milyen súlyos, gyógyíthatatlan betegséggel küzd” – fűzte hozzá.





 





Ezeket olvastad már?
Házasság első látásra: Petra a műsor srácaival tölti mindennapjait

Házasság első látásra: Petra a műsor srácaival tölti mindennapjait

Közölték a halálhírt Kulcsár Edinával: összeroppant a lelke

Közölték a halálhírt Kulcsár Edinával: összeroppant a lelke

Keserű szombat: verseny közben hunyt el a legendás magyar sportoló

Keserű szombat: verseny közben hunyt el a legendás magyar sportoló

Feldobjuk a szombatod: fedetlen gigamellekkel pajkoskodik a kertben Kiszel Tünde

Feldobjuk a szombatod: fedetlen gigamellekkel pajkoskodik a kertben Kiszel Tünde

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás