Szőcs Reni meseszép volt erdélyi esküvőjén: hagyományos búcsú és lánykikérés is volt





Anyukaként állt oltár elé Szőcs Renáta. A bájos énekesnő és férje két éve várt a pillanatra, hogy templomban is igent mondjanak egymásnak.



Megosztás
Szerző: mkb
Létrehozva: 2023.09.12.
Módosítva: 2023.09.12.
Szőcs Reni erdély lagzi

Élete talán legszebb napját élte át Szőcs Reni, a Star Academy című TV2-es tehetségkutató győztese, akinek valószínűleg 2023 lett eddigi legcsodásabb éve. Májusban megszületett a kislánya, most hétvégén pedig oltár elé állt a szerelmével.

„Tovább már nem halogatjuk”

Bár a polgári esküvőt már korábban megtartották, vallásosként nagyon fontos volt a pár számára, hogy templomban is kimondják a boldogító igent.

A polgári esküvőnk már megvolt két évvel ezelőtt, viszont a Covid miatt az egyházi szertartás elmaradt. Eltökéltük, hogy a 2023-as évnél tovább már nem halogatjuk, akármi is legyen. Erdélyben tartjuk, hiszen ott él a családunk. A szertartás után igazi nagy erdélyi lagzi lesz, kétszáz fős vendégsereg, hajnalig tartó buli, nagy evés-ivás, zenekar. Természetesen a kislányunk, Amélia is ott lesz velünk, fenntartunk majd egy csendesebb szobát, ahová el tudok vonulni megetetni őt, és felváltva vigyáz majd rá néhány családtag” – fogalmazott korábban a Metropol megkeresésére Reni.

Hagyományőrző részletek

Az énekesnő és szerelme, Stoica Márk Budapesten él, szívük mégis a szülővárosukhoz, Csíkszeredához húz. Családjuk nagy része Erdélyben él, ezért döntöttek úgy, hogy a csíksomlyói kegytemplomban fogadnak örök hűséget.

A hagyományőrző esküvő részleteiről az újdonsült férj mesélt egy erdélyi lapnak, elárulva: a tradíciókhoz híven, a vőlegény házában búcsúztatást tartottak, majd a menyasszony gyermekkori otthonában történt meg a kikérés. A szertartás után a nagyjából 180 fős násznép a tusnádfürdői Tulipán étterembe ment, a dekorációt zöld és fehér színek uralták, s hagyományos menü és zenekar szolgáltatta a jókedvet. 





 





Ezeket olvastad már?
Forradalmi ismerkedős módszert fejlesztett ki Jákob Zoli – Videó

Forradalmi ismerkedős módszert fejlesztett ki Jákob Zoli – Videó

Joshi Bharat nem fog bujkálni az új szerelmével

Joshi Bharat nem fog bujkálni az új szerelmével

Házasság első látásra: ezért nem sajnálják az elhagyott csupa szív Gerit az olvasóink

Házasság első látásra: ezért nem sajnálják az elhagyott csupa szív Gerit az olvasóink

Feng Ya Ou: „Hárman megyünk nászútra!”

Feng Ya Ou: „Hárman megyünk nászútra!”

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás