„Gyakorlatilag egy erdőben lakom” – Bebe tökéletes szimbiózisban él a természettel





Az énekes fontosnak tartja a fenntarthatóságot és a FöldŐrző Fesztivál fellépőjeként megosztott néhány igazán hasznos tanácsot.



Megosztás
Szerző: DrCell
Létrehozva: 2023.08.26.
Bebe környezetvédelem fesztivál

Pénteken kezdetét vette Magyarország első környezettudatosságra épülő programsorozata. A FöldŐrző Fesztivál idén először kerül megrendezésre a péceliek kedvenc piknikező helyén, így az odalátogatók idilli zöld övezetben vehetnek részt az előadásokon és az interaktív programokon, amelyek témája és célja a Föld megóvása. A szervezők koncertekkel is kedveskednek, a fesztiválon többek között Bebe gondoskodik majd a jó hangulatról.

Az énekes örömmel mondott igent a felkérésre, részben azért, mert a környezetvédelem számára is fontos.

A fesztivál fő célja, hogy felhívják a figyelmet a fenntarthatóságra. Ha jól tudom, lesz állatsimogató és olyan programok, amelyek közelebb hozzák a mai embert a természethez

– kezdte Bebe, akit arról kérdeztünk, mennyire fontos számára a természet közelsége.

Olyanformán mindenképpen kapcsolódok a környezethez, hogy gyakorlatilag egy erdőben lakom. Van két kutyám, akik úgy járnak-kelnek bent a házban, mintha a saját gyerekeim lennének. Az állatokkal való szimbiózis ilyen téren nekem mindennapi

– tette hozzá, akinek a lakóhely választásnál nagyon fontos volt, hogy zöld övezetben legyen.

Én vidéki gyerek vagyok, kertesházban nőttem fel és nekem mindig is fontos volt, hogy zöld legyen a környezetemben. Nekem ez alapvető. Igaz, volt egy apró kitérő, amikor Pesten, a Liszt Ferenc téren laktam, viszont menekültem onnan.

Bebe gyakran gyönyörködik az őt körülvevő fákban, ezért csalódottan mesélte el, mi történt vele az elmúlt időszakban.

„Sajnos ki kell vágatnom néhány fenyőfát, mert megtámadta őket a bolyhos szú vagy ismertebb nevén fenyőszú. Ez a kártevő a testén lévő szőröcskéken olyan gombafajt hordoz, ami megöli a fákat. Próbáltam menteni a menthetőt és egy fajavító ismerősömtől kértem tanácsot, de mint megtudtam, nem lehet mit tenni. A felmelegedés sem tesz jót nekik, a tavalyi és az idei hőség miatt elvesztették az ellenállóságukat, ami tovább rontotta a helyzetet” – magyarázta. 

Mindenki a csodájára jár

„Próbálom olyan alapvető dolgokkal segíteni a környezetvédelmet, hogy nem dobálom el a szemetet, ha találok az utcán, azt fölveszem. Törekszem arra, hogy minél kisebb legyen a vízfogyasztásom és nem szoktam locsolni sem, inkább rábízom a természetre. Vannak praktikák, sokan például nem tudják, hogy a füvet nem szabad nagyon rövidre vágni, mert így sokkal kevesebb vizet tud tárolni, emiatt szárad ki. Most egész nyáron gyönyörű zöld a füvem, sokan kérdezik, hogy mit csinálok vele. A másik, hogy mindenki olyan gyepre vágyik, mint amilyen Skóciában látható. Ennek egyetlen titka van: hagyni kellene a füvet keveredni más növényekkel” - javasolta Bebe, aki folyamatosan új és hasznos dolgokat tanul e téren.
A beszélgetés során egy másik jelenségre is felhívta a figyelmet.

Mondhatni már hagyománnyá vált, hogy az emberek az ősszel lehulló faleveleket összegereblyézik, ami nagy hiba. Mint azt Bebétől megtudtuk: a levéltakaró valójában védelemként szolgál a fa gyökereinek a téli hónapokban, a lebomló avarban található tápanyag pedig elengedhetetlen a fák számára. Ilyen és ehhez hasonló ismereteket szerezhetnek azok, akik szeretnének tenni azért, hogy megóvhassuk hazánk páratlan természeti értékeit. 





 





Ezeket olvastad már?
Fürdéshez készül a kebelcsoda – mesés képeket osztott meg Emily Ratajkowski

Fürdéshez készül a kebelcsoda – mesés képeket osztott meg Emily Ratajkowski

Jennifer Aniston álló mellbimbója szinte átdöfi a fehér felsőjét

Jennifer Aniston álló mellbimbója szinte átdöfi a fehér felsőjét

Lehullt a lepel! Kiderült, mi történt a Házasság első látásra sztárjaival

Lehullt a lepel! Kiderült, mi történt a Házasság első látásra sztárjaival

Hoppá! Marics Peti szakmát vált? Nem hiszed el, mit tanult ki

Hoppá! Marics Peti szakmát vált? Nem hiszed el, mit tanult ki

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás