Csalók törték fel Gájer Bálint oldalát! Milliókat kínálnak az énekes nevében





Alig öt nap alatt lehet 13 ezer eurót, vagyis hozzávetőleg 5 millió forintot keresni – olvasható Bálint oldalán. De még mielőtt bárki bedőlne a könnyű pénz ígéretének, nem árt tudni: csalók ígérik a szép summát, amit természetesen senki sem fog megkapni.



Megosztás
Szerző: Zs.
Létrehozva: 2023.08.03.
Gájer Bálint internetes csalás internetes bűnözés Instagram figyelmeztetés

Gájer Bálint ritkán oszt meg magánéleti híreket, az énekes szereti, ha a családi dolgai a ház falain belül maradnak, ha cikkeznek róla, akkor az általában a zenei pályájával kapcsolatos hír. Ezért is volt meglepő, hogy szerdán reggel egy bitcoinnal kapcsolatos reklám jelent meg az Instagram-oldalának storyjában. A hirdetés első látásra hitelesnek tűnt, aztán mégis volt az embernek egy olyan érzése, hogy valami nem stimmel…

Gájer Bálint
Gájer Bálint sosem reklámozna pénzügyi terméket Fotó: Gájer Bálint/Facebook 

Senki sincs biztonságban 

Az internetes csalókat sokan feketébe öltözött, maszkos bűnözőnek képzelik el, aki kipécéz magának egy személyt és annak ellopja az oldalát, megváltoztatva a jelszót és ezzel kizárva a tulajdonost a saját tartalmaihoz való hozzáférésből. A valóságban azonban elég csupán egy olyan program, ami egyszerre tíz vagy százezer, esetleg milliós számú oldal belépőkódját töri fel, majd azonosítja ezek közül a nagyobb forgalmú oldalakat és azokat használja az üzenete továbbítására. Vagyis tévedés azt hinni, hogy egyetlen rosszakaró áll egy ilyen akció mögött. A megkárosított tulajdonosokat persze ez nem nyugtatja meg, az oldalra feltöltött tartalmak sokszor örökre elvesznek… Az emlékek elvesztése mellett pedig ott van a másik nagy probléma: nevezetesen az, amikor egy híres ember oldala esik áldozatul, és az ő nevében tesznek közzé sértő, káros, kényes tartalmakat, illegális vagy épp veszélyes pénzügyi tranzakciók reklámjait. Így járt most Gájer Bálint is. 

Figyelmeztetés 

Bálint oldalán szerdán kora reggel jelentek meg a kamu pénzügyi reklámok, amit az énekes az ébredése után azonnal észre is vett, tenni azonban nem tudott semmit… Az oldalára ugyanis nem tudott belépni a saját jelszavával. 

Gájer Bálint feltört Instagram-oldaláról készült képernyőfotó Fotó: Instagram

Illetve annyit mégis, hogy a másik hivatalos oldalán, a Facebookon figyelmeztette a követőit, hogy nehogy utaljanak pénzt. 

Sziasztok! Feltörték az Instagram-oldalam ma délelőtt. Bármilyen poszt megjelenik, nem tőlem származik. Ha valaki tud segíteni, hogy tudnám visszaszerezni az oldalam, kérem írjon privátban. Köszönöm előre is!

– írta az énekes a hivatalos oldalán. Cikkünk születésekor egyébként még mindig a csalók uralták Bálint Instagram-fiókját, hiszen nem tűntek el a félrevezető tartalmak. A hírek szerint a zenész lázasan dolgozik azon, hogy valahogy visszakaphassa az oldalát. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás