Hiába az árzuhanás: senkinek sem kell Antal Imre hagyatéka





A történelem egy értékes darabkáját képezik azok a fotók és magániratok, melyeket a legenda hagyott maga után. De úgy tűnik, hiába a negyven éven át tartó kivételes karrier, az utókor lassan elfelejti a hazai tévézés ikonikus alakját.



Megosztás
Szerző: Zs.
Létrehozva: 2023.07.19.
Antal Imre hagyatéka antikvárium tévés

Idén februárban a Bors írt először  arról, hogy meglepetésre egy antikváriumban bukkant fel Antal Imre, a legendás televíziós hagyatéka. Az örökség a tévés könyvtárának és iratainak sokasága, eredeti fotók, és egyéb személyes tárgyak, hírességektől és magánszemélyektől érkezett gratuláló levelek, táviratok, kották, Antal Imrének dedikált kötetek, valamint az ő saját olvasmányai. Szomorú tény, hogy eddig senki sem jelentkezett érte… 

Antal Imre
Antal Imre 1935–2008 Fotó: MTI 

Kincsek hevernek ott 

Antal Imre tehetségét és munkásságát nehéz pár szóban bemutatni annak a korosztálynak, amelyik már nem találkozhatott a nevével. A zongoraművész, televíziós személyiség, humorista a hetvenes-nyolcvanas években szerepelt a legtöbbet a televízió képernyőjén, szórakoztató műsort vezetett, konferált, és ha kellett, interjúkat készített világsztárokkal, mivel nyelvzseni volt, hét(!) nyelven beszélt… A tévés aktív szociális életet élt, rengeteg barátja és ismerőse volt, köztük híres színészek, politikusok, közéleti szereplők. A velük folytatott levelezésének egy része is a most piacra dobott hagyatékcsomagnak, ahogy fellelhetők a jegyzetfüzetei, az édesapja fotóalbuma beragasztott fotókkal és képeslapokkal, határidőnapló, valamint Imre nagyapjának kézírásos jegyzetfüzete és egy amatőr rajz Antal Imréről borítékban.

Antal Imre
Antal Imre zongoraművészként kezdte a pályafutását Fotó: FORTEPAN / SZALAY ZOLTÁN

Senkinek sem kell? 

A hagyatékot 2023 elején hirdették meg, akkor még 2 millió 250 ezer forintért, de nem jelentkezett rá vevő. Egy pár hónappal később levitték az árát 1 millió 800 ezer forintra, de úgy tűnik, még ez az ár is sok a történelem egy megismételhetetlen darabkájáért. 

Antal Imre hagyatékának egy részlete Fotó: antikvárium.hu 

A hagyaték tulajdonjoga egyébként – a feltételezések szerint – azé az ügyvédé lehet, aki Antal Imre halála előtt eltartási szerződést kötött vele. Csak remélni lehet, hogy ha az antikváriumból nem viszik el az iratokat, ő esetleg magához veszi és megőrzi a jövő nemzedékeinek. 

 





 





Ezeket olvastad már?
Összeomlott Tilla, szörnyű veszteség érte: "sajnos elköltöztette őket"

Összeomlott Tilla, szörnyű veszteség érte: "sajnos elköltöztette őket"

Teljesen tűzbe jött Csonka Bandi: sosem ölelte még két ilyen szexistennő

Teljesen tűzbe jött Csonka Bandi: sosem ölelte még két ilyen szexistennő

Vége van: utoljára jelentkezett be Ördög Nóra

Vége van: utoljára jelentkezett be Ördög Nóra

Zokogásban tört ki Szandi kislánya miatt - egyenesen Amerikából érkezett a levél

Zokogásban tört ki Szandi kislánya miatt - egyenesen Amerikából érkezett a levél

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás