Michael J. Fox állapota egyre aggasztóbb, de a humora a régi





Michael J. Fox már több évtizede küzd a Parkinson-kórral.



Megosztás
Szerző: PT
Létrehozva: 2023.06.11.
Módosítva: 2023.06.11.
Michael J. Fox Parkinson-kór betegség

A színésznél még 1991-ben, 29 éves korában diagnosztizálták a gyógyíthatatlan betegséget, állapotáról azonban csak nyolc évvel később vallott a közönségnek.

"STILL": A Michael J. Fox Movie - 2023 SXSW Conference and Festivals
Fotó: Getty Images via AFP / AFP

Michael J. Fox egy interjúban vallott arról, hogy számos csonttörést szenvedett már el, mindemellett testi sérüléseiről is beszélt: 

Eltörtem a vállamat, kicserélték. Eltörtem a könyökömet. Eltörtem a kezemet. Volt egy fertőzésem, ami majdnem az ujjamba került. Eltörtem az arccsontom. Eltörtem a felkarcsontomat

– sorolta a drámai sérüléseit a színész. Michael az interjú során azt is elmondta, hogy manapság egyre nehezebben tudja kordában tartani a remegését, ami sajnos gyakran megesik.

Fox a Parkinson-kór mellett még a mentális egészségével is küzd, plusz az évek alatt rengeteg veszteség érte már. 

Egyedül már nem igazán boldogul

„Sokszor vannak körülöttem segítők arra az esetre, ha elesnék, és ezt, a magánélet hiányát nehéz kezelni. Elvesztettem a családtagjaim, elvesztettem a kutyámat, elvesztettem a szabadságomat, elvesztettem az egészségem. Habozok használni a »depresszió« kifejezést, mert nem vagyok alkalmas arra, hogy diagnosztizáljam magam, de minden jel ott volt.”

A színész a betegsége mellett nem vesztette el a humorérzékét. Fox a beszélgetés alatt viccelődött is, hogy reméli, a napokban nem töri el egyik csontját sem, és igyekszik optimistának maradni – írja a Daily Star.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás