"Nekem ezt osztotta a gép" - így küzd gyógyíthatatlan betegségével Michael J. Fox





A népszerű színész mér több évtizede küzd a Parkinson-kórral.



Megosztás
Szerző: N.T.
Létrehozva: 2023.03.17.
Michael J. Fox betegség parkinson kor

A máig óriási rajongói szeretet élvező hollywoodi színész, Michael J. Fox a napokban arról mesélt, hogy hálás azért az életért amit él, még annak ellenére is, hogy évtizedek óta küzd már a Parkinson-kórral.

Michael J. Fox attends red carpet for the Tribeca Talks - Storytellers - 2019 Tribeca Film Festival
A népszerű színész mér több évtizede küzd a Parkinson-kórral Fotó: Brazil Photo Press via AFP

A Parkinson-kór szívás, de élni még mindig jobb

– idézi a New York Post a 61 éves Michael J. Foxot. A színésznél még 1991-ben, 29 éves korában diagnosztizálták a gyógyíthatatlan betegséget, állapotáról azonban csak nyolc évvel később vallott a közönségnek.

A Vissza a jövőbe trilógia és Az ifjú farkasember sztárjának nemrég jelent meg Still: A Michael J. Fox Movie című dokumentumfilmje, melyet David Guggenheim rendezett. Fox a doksiban mások mellett azt is elmeséli, hogy hogyan hatott a Parkinson-kór a színészi karrierjére, valamint arra, hogy mostanság milyen projektekben vállal szerepet.

Nem bántam meg semmit az életemben. Nekem ezt osztotta a gép és én ezt elfogadtam. Megyek és megteszem a tőlem telhető legjobbat. De a szánakozó tekinteteket nem bírom. A szánalom a bántalmazás egy jóindulatú formája

- mondta a színész.

A színész még 2000-ben hozta létre a Michael J. Fox Alapítványt is, annak érdekében, hogy segítse a hozzá hasonlóan Parkinson-kórban szenvedők életét. Emellett pénzt is gyűjtenek a betegség gyógyításának kutatására.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás