„Az Edda-rajongók segítettek ki minket a gyászból” – Pataky Attila őszintén vallott barátja elvesztéséről – Videó

Még leírni is sok, de az Edda Művek már 50 éve a hazai zenei színtér meghatározó alakja. Több komoly csapás is érte a legendás zenekart, köztük szeretett társuk elvesztése.



Megosztás
Szerző: N.T.
Létrehozva: 2023.06.23.
pataky attila Edda Művek gyász

Akik figyelemmel kísérték Pataky Attila és zenésztársai hihetetlen pályafutását, azok jól tudják, hogy a zenekarnak 1993-ban leírhatatlan fájdalmon kellett átmenniük, amikor is egy közúti balesetben elveszítették gitárosukat, Kun Pétert. A tragédia utáni nehéz időszak átvészeléséről és a rajongók határtalan szeretetéről az M2 Petőfi TV Magas és mély című műsorában mesélt most az énekes.

Pataky Attila elmondta véleményét a tízmilliószoros napokról.
Pataky Attila a mai napig fájó szívvel gondol vissza az eseményekre – Fotó: Metropol

Kétségtelen, hogy a Pataky Attila vezette, eMeRTon-díjas együttes fennállásának legnagyobb traumája az volt, amikor 1993 nyarán az agárdi Edda-tábor alatt egy motorbalesetben elveszítették gitárosukat, az „ezermosolyú” Kun Pétert. A felfoghatatlan tragédia után sokáig kétséges volt, hogy talpra bír-e állni ebből a zenekar, azonban a frontember sem a zenésztársait, sem a rajongóit nem akarta cserben hagyni, majd Alapi István visszatérésével újra stabilizálódott a zenekar.

A megrázó esetre a mai napig nehéz szívvel gondol vissza Pataky:

Édesanyám arra tanított, hogy minden örömmorzsáért hajoljak le az életben, mert nem tudhatom, mit hoz a holnap. Édesapám pedig elképesztő katonai fegyelemre, a rend szeretetére nevelt. Utóbbinak köszönhetem, hogy már kezdő zenekarként is mindig pontosak, felkészültek voltunk (…) Régebben a változások nagyon megviseltek. Voltak magasságok és mélységek, Kun Peti halála a mai napig feldolgozhatatlan. Úgy tudtam csak túlélni, hogy abban hiszek, a lelke ma is itt van velünk. Örökös hatodik tag, aki mindig hiányzik nekünk

– mondta a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett énekes a Magas és mély vendégeként.

Az Edda-rajongók segítettek ki minket a gyászból. Ahol laktam, esténként két-háromszáz eddás állt gyertyákkal a ház előtt. A rendőrség is kért, hogy csináljunk valamit, mert a környéken megállt az élet emiatt. A visszatérésünket várták

– tette hozzá Pataky Attila. A zenekar végül még azon a nyáron, Kecskéden született újjá, sikere pedig azóta is töretlen.

A beszélgetés során a frontember még azt is elmondta, hogy szíve szerint az utolsó leheletéig színpadon állna, azonban megfogadta, csak addig énekel, amíg minőségi szórakoztatást tud nyújtani.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás