RETRO RÁDIÓ

Még nem is beszélt magyarul, de már a Zámbó család előtt énekelt Peter Srámek





Nem fogod elhinni! Peter Srámek tizenévesként már lenyűgözte a Zámbó családot.



Megosztás
Szerző: HHH
Létrehozva: 2023.05.24.
Peter Sramek Zámbó Jimmy

Peter Srámek megvillantotta a tehetségét, amire mindenki felfigyelt. A Király című, Zámbó Jimmy-ről szóló életrajzi drámasorozatban, Jimmy énekhangjaként vállalt szerepet. Zámbó Jimmy egykori menedzsere, Joós István elmondása szerint Srámek másfél évet dolgozott azon, hogy a legtisztább magyar akcentussal szólaljon meg minden egyes dalban. A szlovák énekes olyan dolgokat mesélt el egy podcast keretein belül, amik eddig még soha nem láttak napvilágot.

Peter Srámek
Olyan dolgot mondott Peter Srámek, amit még sehol máshol nem mesélt Fotó: Astro / Peter Srámek

 

A 29 éves énekes leszögezett pár fontos dolgot, amikor a műsorvezetők összemosták Zámbó Jimmyvel.

"Mindig is érdekelte a munkásságom az embereket, vannak otthon platina lemezeim, volt sok fellépésem, de ez a sorozat most egy új kezdet… " – kezdte az énekes, majd hozzátette: "Sokan azt hiszik, hogy Jimmyre akarok hasonlítani, de én Peter Srámek vagyok. Ezt kaptam, ez a hangom"  – szögezte le a Fonogram-díjas énekes, aki már 13 éves korában tehetségkutatón próbált szerencsét Szlovákiában, amin negyedik helyezett lett.

 

Peter Srámek anyukája beszélt először hozzá magyarul

Gyermekkorát idézte vissza az énekes. Szülei szlovák ajkúak voltak, de édesanyja tudott valamelyest magyarul. Ő beszélt hozzá magyarul, de a családi körben mindig szlovákul beszéltek. Beszámolt arról is, hogy 18 éves korában több szlovák tehetségkutatón elindult, de egyik sem hozta meg számára a sikert.

"Észrevettem magamon, hogy már nem a tehetség és a hang érdekel, hanem a sztori és a stílus, ami körülöttem van. Mindig hordtam ékszereket, de akkoriban nem aranyból volt, nyilván kellett rá várni" – nevetett fel és majd hozzátette:

De hordtam és imádtam…

"A mai napig emlékszem, azt mondták a zsűriből, hogy ilyen stílussal menjen a cirkuszba énekelni" – emlékezett vissza Peter Srámek, aki olyan dolgot mondott ezután, amit senki nem akart elhinni a stúdióban.

Peter Srámek
Már fiatal korában a Zámbó család előtt énekelhetett Fotó: Móricz István

 

Emlékezetes nap

Peter Srámek mindenkit megdöbbentett a stúdióban, amikor elmesélte mi történt vele, amikor elutazott édesanyjával Magyarországra Zámbó Jimmy emlékkoncertre. Zámbó Árpyval akart fotózkodni, aki magyarul szólt hozzá.

"Én nem értettem, mert csak a dalokat szerettem, azokat hallgattam, anyukám lefordította nekem a dalszövegeket, de nem tudtam kommunikálni magyarul. Akkoriban édesanyám fel volt készülve mindenre. Volt nála kis pendrive az alapokkal. Az édesanya mondta Árpynak, hogy nem tud magyarul beszélni a fiú, de énekelni tud...

"Visszakérdezett, hogy tud énekelni? Mire anyukám azt felelte, hogy igen. Ezek után az a varázslatos válasz érkezett…

Akkor menjen a színpadra!

" … Anyukám kivette a kis táskából a pendrive-ot és ott elénekeltem először Magyarországon a Szállj Velem című dalt Zámbó Jimmy-től. Jöttem mint néző és a végén színpadon voltam" – mesélte a megdöbbentő történetet az énekes, aki ezek után megemlítette, hogy Jimmy anyukája volt az első, aki felállt tapsolni, utána az egész terem hatalmas ovációban zördült fel.

 





 





Ezeket olvastad már?
Elárulta magát az imádnivaló magyar énekesnő? Kislányt hordhat a szíve alatt

Elárulta magát az imádnivaló magyar énekesnő? Kislányt hordhat a szíve alatt

„Soha életedben nem csillogtál még így!” – Tóth Gabi fotóval jelentette be a váratlan örömhírt, záporoznak a gratulációk

„Soha életedben nem csillogtál még így!” – Tóth Gabi fotóval jelentette be a váratlan örömhírt, záporoznak a gratulációk

„Én nem bírom ezt tovább csinálni” – kamerák előtt omlott össze zokogva a TV2 sztárja – videó

„Én nem bírom ezt tovább csinálni” – kamerák előtt omlott össze zokogva a TV2 sztárja – videó

Tolvai Reni: Meztelenül érkeztem

Tolvai Reni: Meztelenül érkeztem

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás