RETRO RÁDIÓ

Látványos fogyáson van túl a sorozatsztár, most lehull a lepel!





Jól látható a változás Rák Katin, aki nemrégiben több mint 8 kilótól szabadult meg. Elmesélte, hogyan dobta le a felesleget.



Megosztás
Szerző: EVE
Létrehozva: 2023.05.08.
rák kati színésznő fogyás

Sokan nem tudják, de Rák Kati volt az első magyar Pepsi Cola-lány a nyolcvanas években, Sütő Enikő mellett egyike a legkeresettebb modelleknek, címlapokon, plakátokon láthattuk. A nyolcvanas évek elbűvölő primadonnája szépségét nem csupán újságokban, hanem az ország neves színpadain is megcsillogtatta, sokak nagy örömére. Kati nemrégiben azonban azt vette észre magán, hogy valamivel gyorsabban mennek rá fel a kilók, mint rég. A bájos színművész nem foglalkozott a dologgal, hiszen fellépései mellett a legtöbb szabadidejét unokáival tölti. A szemet szúró súlyveszteséggel kapcsolatban a híresség elmondta, egészségi problémái mellett lelki traumák álltak a háttérben.

Rák KAti
Katin sokáig nem látszottak sem a kilók, sem az évek – Fotó: Rák Kati

Hirtelen érte a gyors fogyás

A mindig életvidám és ragyogó mosolyú színésznő a Ripostnak mesélte el, mi lehet a nagy változás hátterében.

„Tavaly nyáron azt vettem észre, hogy ugyanúgy eszem, de mégis hízom. Gyanakodtam, hogy pajzsmirigy-elváltozás lehet, és elmentem dokihoz. Kiderült, hogy megemelkedett a vércukrom, és tartósan magas is maradt. Ez már a kezdődő cukorbetegség jele lehet, így megelőzésképpen az orvosom tanácsára elkezdtem szedni egy tablettát, amitől lefogytam nagyon hirtelen majd 9 kilót.” 

Az az igazság, hogy az elején még meg is ijedtem, mert minden kijött belőlem, annyira felpörgette az anyagcserém, hogy hamar lement 8 kiló.

„Ha belegondolok, nem tettem érte semmit, és mégis fogytam, ijesztő volt!” – újságolta Rák Kati, aki azt is hozzátette, hogy az egészsége mellett lelki traumák is közrejátszottak ebben.

Rák Kati előtte utána
Előtte-utána: Kati ma már 8  kilóval könnyebben lép fel a színpadra – Fotó: Ripost

„Az anyák mindent kibírnak...”

Mint a legtöbb dolognak az életben, mind a hízásnak, úgy a fogyásnak is lelki eredete van. 

„Amióta családom van, azóta ők a legfontosabbak, észre sem veszem általában, ha valami baj van velem! Nekem a család az első, mindig velük foglalkozom, magammal nem sokat” – folytatta vidáman Kati, majd kissé komorabb hangnemre váltva elmondta, hogy úgy látja, hogy nem a véletlen műve mindez.

„Sok nehézséggel néztem szembe 2006-ban. Munkám kapcsán egyik jó barátom és kollégám halála nagyon mélyen érintett, de voltak egyéb munkaügyi csapások, melyek sorban bekövetkeztek az életemben... mondhatni traumák sora, amiket nem hevertem ki. Úgy vagyok és voltam vele akkor is, hogy a nők, az anyák úgyis mindent kibírnak. Még bírom! Ugye!? Az anyaság mellett a ház körüli dolgok, a feleséglét, a karrier, a család összefogása... elmondva is sok.”

Észre sem vettem évekig, nem éreztem, csak belül indította el ezeket az egészségügyi változásokat bennem...

– mesélte tovább a művésznő, hiszen ekkorra már több lelki sérülés rakódott egymásra, amelyek hatással voltak lelki hogylétére.

Hátulütő is van

A fogyásnak ugyanakkor nem csupán jó oldala van: a színésznő bőre így hatvanon túl már nem olyan rugalmas. A nagy testi változás miatt Kati úgy érezte, megereszkedett az eddig feszes arcbőre.

Azt vettem észre, hogy az arcom megnyúzott lett a fogyástól. Bizony megereszkedett. Színpadi emberként azonban ezzel muszáj foglalkoznom, úgyhogy most arckezelésre is járok!

– zárta le Rák Kati, aki elmondása szerint igen jól érzi magát új bőrében, mint szabadúszó színésznő rengeteg elfoglaltsága van: sorozatokban szerepel, és férjével, a Szomszédok írójával együtt színházat is csinálnak





 





Ezeket olvastad már?
Mint egy igazi hercegnő – Berki Mazsi megmutatta, milyen fantasztikusan néz ki estélyi ruhában

Mint egy igazi hercegnő – Berki Mazsi megmutatta, milyen fantasztikusan néz ki estélyi ruhában

Újabb részletek láthattak napvilágot Katalin hercegné betegségét illetően

Újabb részletek láthattak napvilágot Katalin hercegné betegségét illetően

Izmos nő tűnt fel Esztergályos Patrik oldalán: „Egy izgalmas utazás kezdete”

Izmos nő tűnt fel Esztergályos Patrik oldalán: „Egy izgalmas utazás kezdete”

"Én hiszek neked, és kiállok melletted Varga Judit!" – Vasvári Vivien is Varga Judit oldalán áll

"Én hiszek neked, és kiállok melletted Varga Judit!" – Vasvári Vivien is Varga Judit oldalán áll

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás