Jelen és jövő: történelmi fotót tett közzé a királyi család





A Buckingham-palota friss fotóján a jelenlegi és a két következő király együtt mosolyog a kamerába.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.05.13.
brit királyi család

Elképesztő, hogy rohan az idő! Már egy hét eltelt, mióta május 6-án III. Károly fejére került a korona – az eseményt a helyszínen is ezrek követték, de a közvetítéseknek hála világszerte milliók lehettek tanúi annak, ahogy az Egyesült Királyság legidősebb uralkodóját megkoronázzák. A nagy napon készült hivatalos fotók közül pedig még nem láthatta mindet a nagyvilág, a királyi család hivatalos oldalain ezúttal egy különlegességgel rukkolt elő: III. Károlyt a két, várhatóan őt követő királlyal együtt fotózták.

A kép a Buckingham-palota tróntermében készült, III. Károly az 1902-ben készült trónszékben ülve viseli hivatalos királyi jelvényeit, úgymint a koronát, a palástot, a jogart vagy éppen az országalmát – írja a brit Metro. Jobbján elsőszülött fia, Vilmos walesi herceg, míg a másik oldalán legidősebb unokája, György herceg látható a koronázáson viselt díszöltözékében. A fotó érdekessége az, hogy egyben megmutatja a jövőt is, hiszen III. Károlyt Vilmos követi a trónon, míg az öröklési sorrendben György következik az apja után.

A három generációt együtt megörökítő kép mellett a királyi család egy másik, koronázásnapi fotót is közzétett, amelyen a király és Kamilla királyné udvarhölgyeikkel és a koronázáson apródokként tevékenykedő fiatal nemes fiúkkal láthatók, köztük György herceggel.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás